Türkiye’nin ilk defa evsahipliğini yaptığı EWMD 29. Uluslararası Konferansı’na katılan Avrupalı ve Türk Yönetici Kadınların konferansını izleme şansım oldu. Başarı için “iş hayatında çeşitliliğin” çok önemli bir unsur olduğu mesajını veren Avrupalı ve Türk Yönetici kadınların aslında ne kadar çok ortak noktalarda buluştuklarını hemen farkediyorsunuz.Açılış konuşmasını EWMD International Başkanı Ursula Boehle, EWMD Türkiye Yönetimde
Kadın Derneği Başkanı Tanju Cepheli ve Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan’ın yaptığı konferansa Türkiye ve Avrupa’dan 150’nin üzerinde yönetici kadın katıldı.
EWMD International 2015 Konferansı’na konuşmacı olarak Mercedes-Benz, Rolls-Royce, BASF, Gün & Partners, Çelebi Holding, Microsoft, ebay (Gittigidiyor.com), Suteks, Vodafone, Pepsico International, McKinsey, Odea Bank gibi şirketlerin CEO ve üst düzey yöneticileri, bazı kadın sivil toplum kuruluşları ve bu alanda akademik çalışma yapan kesimler katıldı. Toplantıda ayrıca Avrupa Birliği Türkiye Delegasyonu Müsteşarı, Ekonomik ve Sosyal Kalkınma Bölüm Başkanı François Bégeot Avrupa Birliği’nde Çeşitlilik Politikaları
ile ilgili bir açılış konuşması yaptı.“İş Yaşamında Çeşitlilik Sorun mu, Başarı Sebebi mi?” konusunun masaya yatırıldığı konferansta EWMD Başkanı Ursula Boehle her yıl farklı bir ülkede düzenlenen uluslararası konferanslar yoluyla, kadın yöneticilerin farklı kültürleri tanıma, yeni fikirlerle buluşma ve ticari ilişkiler geliştirme fırsatı elde ettiklerini belirtti. Boehle ayrıca Türkiye’nin de bu networkun bir parçası olmasından büyük mutluluk duyduğunu ifade etti. EWMD Türkiye Başkanı Tanju Cepheli böyle global bir organizasyona evsahipliği yapmaktan gurur duyduğunu söyledi. Cepheli toplumsal ve kamusal alanlarda ve özellikle de iş dünyasında yönetici kadınların sayısının arttırılması için çalışmalar yaptıklarının altını çizdi. Ana sponsor Beyoğlu Belediyesi’nin yanı sıra BASF, Ekin Kimya, Gün & Partners, Çelebi Bandırma Limanı ve Alman Mestemacher markasının da destek verdiği konferansta, Avrupalı ve Türk yönetici kadınlar iş dünyasını yakından ilgilendiren “çeşitlilik” kavramı üzerinde fikir alışverişinde bulundular. Avrupa Birliği’nde Çeşitlilik Politikaları, Küresel Şirketlerde Çok Kültürlülük ve Çeşitliliğin Yönetimi, İşyerinde Cinsiyet Çeşitliliği, Kadın Dostu Şirket Tanımı ve Çok Kültürlü İletişim gibi konu başlıklarını masaya yatıran yönetici kadınlar, çeşitliliğin şirketlerin başarısında çok önemli bir rol oynadığını vurguladılar.
Günümüzde Avrupa’nın 14 ülkesinde uygulanan çeşitlilik sözleşmesi kapsamında kurum ve şirketler kendi bünyelerinde çalışanların ırk, din, cinsiyet, yaş, engellilik veya cinsel kimlik gibi farklılıklarını gözetmeksizin fırsat eşitliği sağlamaya yönelik politikalar geliştirme ve desteklemeyi taahhüt ediyorlar.
|