15 Temmuz şehitlerini sancak koşusuyla andılar

Edirne‘de 15 Temmuz 2016 tarihinde yaşanan darbe girişiminin yıldönümünde, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü anısına, milli sporcuların katılımıyla 15 Temmuz Şehitlerini Anma Sancak Koşusu gerçekleştirildi. Şükrüpaşa Atletizm Sahasında başlayarak Atatürk Anıtı’nda sona eren koşunun ardından, sancak Edirne Valisi Yunus Sezer‘e takdim edildi. Vali Sezer, Türk bayrağını öperek teslim aldı.

Koşunun başlangıç noktası olan Şükrüpaşa Atletizm Sahasında akşam saatlerinde toplanan milli sporcular koşunun başlamasını beklerken, Edirne Gençlik ve Spor İl Müdürü Selim AK, antrenörler ve milli sporcular da etkinliğe katıldı. Sporcular, koşu öncesinde ısınma hareketleri yaparak kendilerini hazırladı.

Koşu, Şükrüpaşa Atletizm Sahasından başlayarak, Atatürk Anıtı’nda son buldu. Milli sporcuların ellerinde Türk bayraklarıyla koşması, vatandaşlar tarafından alkışlarla desteklendi.

Koşunun sonunda sancağı taşıyan sporcu, Türk bayrağını Edirne Valisi Sayın Yunus Sezer’e teslim etti. Sezer, bu anlamlı teslim alma töreninde, bayrağı öperek teslim aldı. Vali Sezer, yaptığı konuşmada, 15 Temmuz’un unutulmaz bir gün olduğunu ve bu tür etkinliklerle milli birlik ve beraberlik ruhunun canlı tutulduğunu vurguladı.

Etkinlik, katılımcıların anı fotoğrafları çektirmesi ve sporculara yapılan teşekkür konuşmalarıyla sona erdi.
Haber Merkezi



