Altında alım satım durdu

“Altın böyle riskli havaları sevmez”

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun gözaltına alınma süreci piyasaları oldukça hareketlendirdi. Özellikle altın büyük bir sıçrayış yaşayınca, kuyumcular da alım satım işlemlerini şuan için durdurdular. Edirneli kuyumcu esnafı Rahmi Cömert yaptığı açıklamada“Kuyumcularda şuan alım satım durmuş vaziyette. Neler olacağını, sonuçları herkes gibi bizler de bekliyoruz” diyerek altın piyasasındaki durumu özetledi.

Dün gece itibariyle siyasette yaşanan sıcak gelişmeler altın piyasasını da etkiledi. İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun diplomasının iptal edilmesi ve devamında gözaltına alınmasıyla para ve altın piyasası da hareketlendi. Altın fiyatları 3 bin 700 TL’den 4 bin-4 bin 200 TL’ye sıçradı. Yaşanan hareketlenmelerden dolayı alım satım işlemlerinin durduğunu söyleyen Edirneli Kuyumcu esnafı Rahmi Cömert; “Altın böyle riskli havaları sevmez, kendini koruma altına alır. Bugünkü olanlar dövize ve altın başta olmak üzere piyasaları alt üst etti. Altın bu sabah itibariyle 4250 TL’yi gördü. Şu anda ise 4 bin civarında. Bu fiyatları yıl sonu itibariyle ön görüyorduk. Yıl sonunda ise 5-5 bin 500 TL’yi de görecektir. İstenmeyen olaylardan dolayı piyasada sert yükselişler gördük. Kuyumcularda şuan alım satım durmuş vaziyette. Neler olacağını, sonuçları herkes gibi bizler de bekliyoruz” dedi.

WhatsApp Image 2024 01 14 at 11.57.11 | Edirne Ahval Gazetesi
Altında alım satım durdu | Edirne Ahval Gazetesi

Altının bundan sonraki süreçte 3 bin bandına inmeyeceğini 4 bin ve üstünde seyredeceğini öngören Cömert; “Altın gördüğü yerde kalır, anlık olarak düşüş görülse de tekrar 3500-3700 TL bandına düşmez. Fiyat artık  4 bin 250 TL bandında seyreder. Altın nereyi gördüyse orada bir süre kalır. Bu hep böyle olmuştur bundan sonrada böyle olacaktır. Altın her ne olursa olsun en güvenilir limandır. Yıl sonunda altın yapanın şu anda kazancı yüzde 40’ı geçti” diye konuştu. Damla GÖÇ AKYÜZ

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu