Ameliyathanenin hasta girişinde yağmur çilesi!

Edirne dün uzun zaman sonra yağışlı bir gün geçirdi. Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün de uyardığı gibi şehirde gün boyunca aralıklı fakat özellikle sabah saatlerinde kentte sağanak yağış etkili oldu. Yağan yağmurdan Trakya Üniversitesi Tıp Fakültesi Prof. Dr. Ahmet Karadeniz Ameliyathanesi de nasibi aldı. Tavandan hasta girişine sızan yağmur suyundan dolayı kovalarla alınan önlemleri gören vatandaşlar, tarafımıza ulaştılar.

Edirne’de yağan şiddetli yağışın ardından, Trakya Üniversitesi Tıp Fakültesi’nde bulunan Prof. Dr. Ahmet Karadeniz Ameliyathanesi’nin tavanından sular aktı. Akan sular altına koyulan plastik kaplar ve kaygan zemin uyarısını gören vatandaşlar, gazetemiz ihbar hatlarından tarafımıza ulaşarak, duruma yorum yaptılar. Ameliyathanenin kapısından fotoğraf çeken bir vatandaş; “Yıl 2023 ama Trakya Üniversitesi Tıp Fakültesi’ndeki en önemli birimlerden biri olan ameliyathanenin girişine tavandan akan suya kalıcı çözüm bulunmuyor fakat plastik kovalarla geçici çözüm üretiyorlar. Daha öncede ameliyathanenin yağan şiddetli yağış sonrası çatıdan su aldığını biliyoruz. Bu ne tedbirsizliktir?” diyerek yorum yaptı.

Başka bir vatandaş ise, “Prof. Dr. Ahmet Karadeniz Ameliyathanesi hasta girişi plastik kovalarla dolu. Çünkü Edirne’de yağmur yağdı ama Trakya Üniversitesi Tıp Fakültesi yağan yağmura bir türlü çözüm bulamadı. Hastamızı beklerken gördüğümüz manzara bizleri daha da endişelendirdi. Bu kadar önemli bir birimde böyle bir soruna neden kalıcı çözüm bulmazlar biz vatandaş olarak anlam veremiyoruz. Daha çok yağmur yağsa daha mı fazla su basacak burası ameliyathane biz buraya canımızı emanet ediyoruz. Bir önlem acilen alınmalı” dedi. Vatandaşlar, özellikle sağlık kurumlarında bu gibi durumların yaşanmaması gerektiğini söyleyerek, tavandan akan sulara alınan kova önlemine tepki gösterdiler. Haber Merkezi

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Göz Atın
Kapalı
Başa dön tuşu