Anneler Günü Edirne’de kutlandı

Zübeyde Hanım bu sene de unutulmadı
Her yıl Mayıs ayının ikinci pazar günü kutlanan Anneler Günü kapsamında bugün Saraçlar Caddesi’nde etkinlik düzenlendi. Düzenlenen fotoğraf sergisinin açılışını yapan Edirne Belediye Başkanı Filiz Gencan Akın ve katılımcılar, programın devamında Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün annesi Zübeyde Hanım’ın büstünü ziyaret etti.
Anneler Günü dolayısıyla Edirne Belediyesi ve Edirne Kadın Dayanışması ortaklığında düzenlenen etkinlikler kapsamında Saraçlar Caddesi’nde Edirne Fotoğraf Sevdalıları Derneği (EFSED) fotoğraf sergisi düzenlendi. Edirne Belediye Başkanı Av. Filiz Gencan Akın sergiye, annesi Fahriye Gencan ve anaannesi Fatma Özcan ile birlikte katılım sağladı. Gencan, ayrıca Saraçlar Caddesi’nde el işi ürünler satan kadınları gezerek anneler günlerini kutladı.

“KADININ TOPLUMDAKİ YERİNİ DAHA DA GÜÇLENDİRECEĞİNE İNANIYORUZ”
Ardından Edirne Kadın Dayanışması’nca Atatürk Anıtı’na çelenk töreni düzenlendi. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan törende konuşma yapan Türk Kadınlar Birliği Üyesi Didem Boral Altıerler; “Doğurmuş doğurmamış, doğurduğunu bağrına basmış ya da bağrına bile basamamış, yeri gelmiş doğurmadığını bile bağrına basmış annelerimiz, haklarını asla ödeyemeyeceğimiz koca yürekli kadınlar; sizler bizim her şeyimizsiniz. Anne ne kadar güçlüyse; bir ülke de o kadar sağlamdır. Çocuklarını büyütürken işinden ayrılan kadınların tekrar iş gücüne kazandırılması, kreş desteği, kadın istihdamının sağlanması, meslek edindirme kursları düzenlemek, kısacası kadının toplumdaki yerini daha da güçlendireceğine inanıyoruz. Hiç kuşkusuz ki; çocuk annelerin olmadığı bir ülkede yaşamak; kamu ve özel sektörde çalışan annelerin ücretsiz, erişilebilir kreşlere sahip olması ile çocukların 3 yaşına kadar büyütmesini sağlayacak yasal düzenlemelerin yapılması; anneler için yapılacak en güzel çalışmalardan biri olacaktır” ifadelerine yer verdi.

Programda konuşma yapan Edirne Belediye Başkanı Filiz Gencan Akın ise; “Bugün çok özel bir gün benim için aslında. Uzun zamandan beri annemle görüşemiyordum. Bu vesileyle görüşmüş olduk ama ben her zaman şunu söylüyorum; gerçekten annelerimiz fedakarlıklarıyla, sevgi dolu yürekleriyle, çok kıymetliler. Bu özel günler çok anlamlı ama annelerini kaybedenler için de aslında çok hassas bir gün. Onların da acılarını paylaşıyorum. Annelerimizle ilgili her zaman onlarla beraberiz. Ben de dediğim gibi bugün annemle birlikte burada olmaktan büyük bir mutluluk duydum. Tüm annelerimize tekrardan Anneler Günü’nü kutluyorum; çok teşekkür ediyorum” dedi.

Programın devamında ise Belediye Başkanı Gencan Akın ve Edirne Kadın Dayanışması bileşeni sivil toplum örgütlerine üye kadınlar, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün annesi rahmetli Zübeyde Hanım’ın büstünü de ziyaret eden Edirne Belediye Başkanı Filiz Gencan Akın, büste çiçek takdim etti. Program hatıra fotoğrafı ile son buldu. Damla GÖÇ AKYÜZ





