Balıkta çeşit de yüksek, fiyat da

Edirne’deki balıkçı tezgahlarında, bölgede gerçekleşen karlı havaların ardından çeşitlilik arttı. Av sezonunun başlangıcından itibaren palamut ve hamsi ağırlıklı satışın gerçekleştiği tezgahlarda; barbun, levrek, mezgit, istavrit, mercan, minakop, çinakop, uskumru ve yerli somon gibi çeşitler sıklıkla bulunmaya başladı. Edirne Balık Pazarı esnaflarından Yusuf Çimen, balık sezonunun kapanacağı 15 Nisan tarihine kadar fiyatların stabil kalacağını tahmin ettiklerini dile getirdi. Diğer yandan kilosu en düşük 200 liradan satılan balık, vatandaşın cebini zorlamaya devam ediyor.

Trakya Bölgesi’nde geçtiğimiz haftalarda gerçekleşen yağmur ve kar yağışının ardından, bölgenin balık ihtiyacını karşılayan Karadeniz, Ege ve Marmara denizlerinde artan balık çeşitliliği, Edirne’de tezgahlara yansıdı. Sezon başlangıcı ve devamında palamut ve hamsi ağırlıklı satış gerçekleşen tezgahlara barbun, levrek, mezgit, istavrit, mercan, minakop, çinakop, uskumru ve yerli somon gibi çeşitler de eklendi.

WhatsApp Image 2025 01 23 at 15.30.36 | Edirne Ahval Gazetesi
Balıkta çeşit de yüksek, fiyat da | Edirne Ahval Gazetesi

‘FİYATLAR BU ŞEKİLDE DEVAM EDER’

Edirne Balık Pazarı esnaflarından Yusuf Çimen, balık fiyatlarının sezonun kapanacağı 15 Nisan tarihine kadar istikrar göstermesini beklediklerini dile getirdi. Çimen; “Kar ve yağmur yağışının ardından balıkta çeşitlilik arttı. Bu dönemde her balığa talep var. Son dönemde yaşanan kar yağışının da etkisiyle şu anda her türlü balık elimizde mevcut. Fiyatlar artık bu şekilde devam eder. İndirim de olmaz fiyat artışı da olmaz. Önümüz Ramazan ve sonrası zaten sezonun sonu geliyor. Fiyatların ortalama bu seviyeleri koruyacağını düşünüyorum” diye konuştu.

WhatsApp Image 2025 01 23 at 15.30.40 | Edirne Ahval Gazetesi
Balıkta çeşit de yüksek, fiyat da | Edirne Ahval Gazetesi

İŞTE GÜNCEL BALIK FİYATLARI

Balığın kilosunun en düşük 200 liradan satıldığı Edirne’de, güncel balık fiyatları şu şekilde;

Yerli somon kilosu 400 lira,
Alabalık kilosu 250 lira,
Palamut tanesi 200 lira,
Levrek kilosu 450 lira,
Mezgit kilosu 300 lira,
Minakop kilosu 350 lira,
Taş levreği kilosu 550 lira,
Barbun kilosu 400 lira,
Çinakop kilosu 500 lira,
Uskumru kilosu 250 lira,
Hamsi kilosu 250 lira,
İstavrit kilosu 200 lira,
Mercan kilosu 200 lira.

Adem Batuhan SEVER

WhatsApp Image 2025 01 23 at 15.30.39 1 | Edirne Ahval Gazetesi
Balıkta çeşit de yüksek, fiyat da | Edirne Ahval Gazetesi
WhatsApp Image 2025 01 23 at 15.30.38 1 | Edirne Ahval Gazetesi
Balıkta çeşit de yüksek, fiyat da | Edirne Ahval Gazetesi
WhatsApp Image 2025 01 23 at 15.30.38 | Edirne Ahval Gazetesi
Balıkta çeşit de yüksek, fiyat da | Edirne Ahval Gazetesi

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu