Balkanlı; ‘Tehditlere karşı başkanımızın yanındayız’

CHP Edirne Merkez İlçe Başkanı Yücel Balkanlı, Edirne Belediye Başkanı Filiz Gencan Akın’ın tehdit edilmesiyle ilgili yapmış olduğu açıklamalar nedeniyle açıklama yaptı. Balkanlı; “Başkanımızın ifade ettiği gibi, tüm vatandaşlarımızın hukuki olmayan uygulamalar karşısında yargıya başvurma hakları bulunmaktadır ve bu hak, demokratik düzenin bir gereğidir. Ancak, tehdit, yıldırma ya da karalama yoluyla belediyemizin yönetimine müdahale etmeye çalışan her kim olursa olsun, bilinsin ki örgüt olarak onların karşısında ve başkanımızın yanındayız” dedi.

Edirne Belediye Başkanı Filiz Gencan Akın dün açıklamalarda bulunarak, hukuksuz taleplerlerle belediyeye işlerini yaptırmak isteyen kişilerce tehdit edildiğini açıklamıştı. Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Edirne Merkez İlçe Başkanı Yücel Balkanlı, konuya yönelik bir açıklama yayınlayarak Başkan Filiz Gencan Akın’ın yanında olduklarını ifade etti.

‘CHP OLARAK BAŞKANIMIZA DESTEĞİMİZİ SÜRDÜRECEĞİZ’

Balkanlı yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı; “Edirne’mizin gurur kaynağı ve ilk kadın belediye başkanı olan Sayın Av. Filiz Gencan Akın’ın her zaman yanında olduğumuzu ve örgüt olarak desteğimizi güçlü bir şekilde sürdüreceğiz. Cumhuriyet Halk Partisi’nin ilke ve değerleri doğrultusunda, Belediye Başkanımız, şeffaf, katılımcı, adil, yasalar ve hukuku uygulayarak, demokratik bir yönetim anlayışıyla Edirne’miz için gece, gündüz, hafta sonu demeden 24 saat hizmet etmektedir. Edirne Belediyesi’nin yönetiminde hukukun üstünlüğü, halkımızın öncelikleri ve çıkarları esas alınmakta; Belediye Başkanımız, hukuk dışı hiçbir talebe boyun eğmeden, Edirne’nin kaynaklarını Edirne halkı için adil ve etkili bir şekilde kullanmaya devam etmektedir.”

‘EDİRNE’MİZE HİZMET ETME MİSYONUNU KARARLILIKLA SÜRDÜRECEKTİR’

Başkan Gencan Akın’ın her türlü hukuksuz talebe karşı Edirnelilerin hakkını savunduğunu kaydeden Balkanlı; “Edirne Belediyesi, rant aracı olarak görülen tüm alanlarda cesur adımlar atmaktadır. Sayın Başkanımız, her türlü hukuksuz talebe karşı halkımızın haklarını savunmakta, kararlı bir duruş sergilemekte ve belediyeyi bir rant kapısı olarak gören anlayışlara karşı kesin bir şekilde tavır koymaktadır. Başkanımızın ifade ettiği gibi, tüm vatandaşlarımızın hukuki olmayan uygulamalar karşısında yargıya başvurma hakları bulunmaktadır ve bu hak, demokratik düzenin bir gereğidir. Ancak, tehdit, yıldırma ya da karalama yoluyla belediyemizin yönetimine müdahale etmeye çalışan her kim olursa olsun, bilinsin ki örgüt olarak onların karşısında ve başkanımızın yanındayız. Başkanımız, hukuksuz talepler karşısında asla geri adım atmayacak ve Edirne’mize hizmet etme misyonunu kararlılıkla sürdürecektir” diye konuştu.

‘BAŞKAN GENCAN AKIN’IN HER ZAMAN YANINDAYIZ’

Balkanlı, Edirne Belediyesi’nin örnek belediyecilik anlayışını ortaya koyduğunu kaydederek; “Başkanımız Sayın Av. Filiz Gencan Akın, büyük bir sorumluluk bilinciyle, şeffaflık, hesap verebilirlik ve dürüstlük ilkelerini ön planda tutarak Edirne’mizin her sokağında halkla buluşmakta, sorunlara çözüm üretmekte ve kaynakları en verimli şekilde kullanmaktadır. Edirne’nin uluslararası alanda temsil edilmesi, yerel kalkınmaya yönelik projelerin hayata geçirilmesi ve belediye kaynaklarının korunması için yürüttüğü çalışmalar, örnek bir belediyecilik anlayışını ortaya koymaktadır. Cumhuriyet Halk Partisi Edirne Merkez İlçe Örgütü olarak, halkımızın hakkını savunan, şeffaf ve adil bir belediyecilik anlayışı ile belediye hizmetlerini yöneten Edirne’mizin ilk kadın Belediye Başkanımız Filiz Gencan Akın’ın her zaman yanındayız. Edirne için yılmadan, yorulmadan çalışan sayın başkanımıza çalışmalarında başarılar dileriz” şeklinde konuştu.

Haber Merkezi

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu