Barodan Avukatlar Günü resepsiyonu

Edirne Barosu tarafından düzenlenen 5 Nisan Avukatlar Günü kapsamındaki resepsiyonda, Edirne Barosu Türk Müziği Korosu tarafından konser verilirken, meslekte 40 ve 50’nci yılını dolduran avukatlara plaket takdim edildi.

Edirne Barosu tarafından 5 Nisan Avukatlar Günü kapsamında resepsiyon etkinliği düzenlendi.

WhatsApp Image 2024 04 20 at 16.26.01 2 | Edirne Ahval Gazetesi
Barodan Avukatlar Günü resepsiyonu | Edirne Ahval Gazetesi

Edirne Barosu Av. Hayrettin Belli Konferans Salonu’nda düzenlenen resepsiyon programına Edirne Valisi Yunus Sezer Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Çakmak, Adli Yargı Adalet Komisyonu Başkanı Uğur Bay, İdare Mahkemesi Başkanı Selim Albayrak, Vergi Mahkemesi Başkanı Yaşar Erdem, Baro Başkanı Av. Gökhan Karakoç, Edirne İl Jandarma Komutanı Kıdemli Albay Hacı Ali Büber, Edirne İl Emniyet Müdürü Onur Karaburun, baroya bağlı avukatlar ve adliye personelleri katılım sağladı.

WhatsApp Image 2024 04 20 at 16.26.01 1 | Edirne Ahval Gazetesi
Barodan Avukatlar Günü resepsiyonu | Edirne Ahval Gazetesi

‘CEBİ VE DÜĞMESİ OLMAYAN CÜBBELERİMİZLE, HUKUKUN ÜSTÜNLÜĞÜ HARİCİNDE KİMSEYİ ÜSTÜN GÖRMEYENLERİZ BİZLER’

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan etkinlikte konuşan Baro Başkanı Av. Karakoç, hukukun üstünlüğü haricinde kimseyi üstün görmediklerinin altını çizerek; “Toplumun adalete erişiminde kilit bir rol üstlenen kadim mesleğimizin günüydü 5 Nisan. Tarihi binlerce yıl öncesine dayanan bu mühim kamusal görevin ifasında cebi ve düğmesi olmayan cübbelerimizle, hukukun üstünlüğü haricinde kimseyi efendi, üstün görmediğimiz, bununla birlikte kendimizden aşağı kişilerin varlığı iddiasında da bulunmayanlarız bizler. Belki de bu yüzdendir ki; mazinin derinliklerinden günümüze uzanan bu zorlu yolda, hukukun üstünlüğü ve insan haklarının korunması ve geliştirilmesi mücadelesinin de her daim öncülüğünü üstlenenleriz biz avukatlar. Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün işaret ettiği üzere; ‘İstiklal, istikbal, hürriyet, her şey adaletle kadimdir.’ Fikrinden hareketle, her bir anı, hukukun üstünlüğünün gerçek manada tesis edilmesi mücadelesiyle dolu mazimizin, bizlere yüklediği bu zorlu görevi, her şart altında layığıyla ifa etmek çabasındayız” dedi.

WhatsApp Image 2024 04 20 at 16.26.02 | Edirne Ahval Gazetesi
Barodan Avukatlar Günü resepsiyonu | Edirne Ahval Gazetesi

Baro Başkanı Av. Gökhan Karakoç’un konuşmalarının ardından Edirne Barosu Türk Müziği Korosu tarafından sunulan konser, katılımcıların büyük beğenisini topladı.

GLjkxv XoAA9XpS 1 | Edirne Ahval Gazetesi
Barodan Avukatlar Günü resepsiyonu | Edirne Ahval Gazetesi

MESLEKTE 40 VE 50’NCİ YILINI DOLDURANLARA PLAKET TAKDİMİ

Konserin ardından avukatlık mesleğinde 40’ıncı yılını dolduran Av. Mustafa Yüksel, Av. Aydoğan Garagon ve Av. Nebahat Çavuş’a ve meslekte 50’nci yılını dolduran Av. Kadir Tamer Babaç ve Av. Mehmet Sefa’ya meslekte 40’ıncı ve 50’nci yıl plaketleri takdim edildi.

Adem Batuhan SEVER

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu