Edirne Belediyesi, 210 dönümlük arazide arpa ve buğday ekimini tamamlayarak ayçiçeği ve nohut için hazırlıklara başladı. Kentin tarımsal üretim kapasitesini artırmayı hedefliyor.
Edirne Belediyesi Tarımsal Hizmetler Müdürlüğü, kent genelindeki üretim alanlarında yürüttüğü çalışmalar kapsamında arpa ve buğday ekimlerini hız kesmeden sürdürüyor. Tayakadın, Bel Koop, Sarayiçi ve Yıldırım bölgelerinde toprak işleme ve gübreleme çalışmalarını tamamlayan ekipler, belediyeye ait üretim alanlarında planlanan ekim programını başarıyla uyguluyor.

Belediye tarafından yapılan açıklamaya göre, bugün itibarıyla toplam 210 dönümlük belediye arazisinde arpa ve buğday ekimleri tamamlandı. Ayrıca ayçiçeği ve nohut ekimi yapılması planlanan alanlarda da toprak hazırlıklarının devam ettiği bildirildi.

Edirne Belediyesi, sahip olduğu tarım arazilerini üretime kazandırarak kentin bereketini artırmayı ve tarımsal kapasiteyi güçlendirmeyi hedefliyor. Belediye yetkilileri, çalışmaların planlı şekilde devam edeceğini, üretim faaliyetlerinin hem belediyeye ekonomik katkı sağlayacağını hem de kentin tarımsal çeşitliliğini destekleyeceğini belirtti.