Bu kez öğretmenler sıralara oturdu

Edirne’de düzenlenen “Payitahttan Payitahta Edirne” programında, İstanbul’dan gelen eğitimciler, 270 öğretmene yönelik 19 farklı alanda atölye çalışması gerçekleştirdi. Programa katılan İstanbul İl Milli Eğitim Müdürü Murat Mücahit Yentür; “Öğretmenlik, talebeliği hiç bitmeyen bir mesleğin adıdır. Bu meslek için iki unsur çok önemlidir: Heyecan ve gayret ile sürekli öğrencilik. Öğretmen, kendisini daima güncellemeli; çünkü karşısında her daim değişen, farklı düşünen bir nesil var” dedi.
Edirne İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü iş birliğinde düzenlenen “Payitahttan Payitahta Edirne” programı kapsamında, İstanbul Öğretmen Akademileri eğitimcileri tarafından Edirne merkez ve ilçelerinde görev yapan öğretmenlere yönelik 19 farklı başlıkta atölye eğitimi verildi. Etkinliğe İstanbul İl Milli Eğitim Müdürü Murat Mücahit Yentür ile Edirne İl Milli Eğitim Müdürü Ferhat Yılmaz da katıldı.

Edirne Lisesi’nin ev sahipliğinde gerçekleşen programda öğretmenler, “Eğitimde Yapay Zekâ”, “Öykü”, “Yaratıcı Drama”, “Montessori”, “Çocuklarla Felsefe (P4C)”, “Psikodrama ve Sanat Terapisi” gibi birçok başlıkta uygulamalı ve etkileşimli atölyelere katıldı. Yaklaşık 270 eğitimcinin yer aldığı etkinlikte öğretmenlerin hem mesleki hem de kişisel gelişimlerine katkı sağlanması hedeflendi.

‘ÖĞRETMENLİK, SÜREKLİ ÖĞRENCİLİKTİR’
Programın kapanışı, Edirne Lisesi Konferans Salonu’nda gerçekleştirildi. İstanbul İl Milli Eğitim Müdürü Murat Mücahit Yentür burada yaptığı konuşmada, öğretmenliğin sürekli öğrenmeyi gerektiren bir meslek olduğuna dikkat çekerek, “Öğretmenlik, talebeliği hiç bitmeyen bir mesleğin adıdır. Bu meslek için iki unsur çok önemlidir: Heyecan ve gayret ile sürekli öğrencilik. Öğretmen, kendisini daima güncellemeli; çünkü karşısında her daim değişen, farklı düşünen bir nesil var” dedi.

‘ÖĞRETMENLER KENDİLERİNİ NESLE GÖRE GÜNCELLEMELİ’
Yentür, değişen dünyada öğretmenlerin kendi gelişimlerini ihmal etmemeleri gerektiğini vurguladı. Yentür; “Karşımızda çok dinamik bir süreç var. Yeni bir nesil, farklı öğrenme biçimleri ve beklentilerle geliyor. Zamanın ve mekânın ruhunu okuyamayan, bu süreçte geride kalır. Öğretmen, kendini bu nesle göre güncellemeli. Hani teknolojide ‘sürüm güncelleme’ var ya, işte biz de kendimizi güncellemeliyiz. Aksi halde ilerleyemeyiz. Bu bizim mesleğimizin doğasında var” şeklinde konuştu.

‘BEP RAPORUNU HER ÖĞRENCİ ALMALI’
Her öğrencinin bireysel özelliklerine göre eğitim alması gerektiğini belirten Yentür, özel gereksinimli öğrenciler için hazırlanan Bireyselleştirilmiş Eğitim Programı’nın (BEP), tüm öğrenciler için uygulanması gerektiğini söyledi. Yentür; “Nasıl özel gereksinimli çocuklarımızın BEP raporları varsa, aslında her öğrencinin de BEP raporu olması gerekir. Bireysel gelişim düzeylerinin, güçlü ve zayıf yönlerinin belirlenmesi ve buna göre eğitim verilmesi çok önemli. Çünkü herkes için aynı yöntem etkili olmaz. Eğitim zor bir iştir; kutsallığı da buradan gelir” diye konuştu.

‘İSTANBUL’DAN ÖĞRETMEN VE ÖĞRENCİ GRUPLARI EDİRNE’YE GELMEYE DEVAM EDECEK’
Edirne İl Milli Eğitim Müdürü Ferhat Yılmaz ise programın öğretmenler açısından büyük kazanımlar sağladığını belirterek, İstanbul’dan gelen eğitmenlere ve programa katkı sunanlara teşekkür etti. Yılmaz; “İstanbul’dan gelip tecrübelerini bizlerle paylaşan, güzel bir sinerji ortaya koyan herkese teşekkür ediyorum. Sayın Müdürümüz Murat Mücahit Yentür’ün de desteğiyle, önümüzdeki süreçte hem öğretmen hem de öğrenci grupları Edirne’ye gelerek bu tür etkileşimleri sürdürecek. İnşallah bu tür güzel işlerin sayısı artar” dedi.

Programın sonunda İstanbul Öğretmen Akademileri eğitimcilerine teşekkür belgeleri, Edirne İl Milli Eğitim Müdürü Ferhat Yılmaz tarafından takdim edildi. Ayrıca Hasan Rıza Güzel Sanatlar Lisesi öğrencileri, seslendirdikleri Rumeli türküleriyle katılımcılara unutulmaz bir müzik dinletisi sundu.
Adem Batuhan SEVER





