CHP’liler sandığa gidiyor
Edirne‘de CHP Cumhurbaşkanı Adayı ön seçimi bu sabah saat 08.00’de başladı. CHP’li üyelerin yanı sıra, vatandaşlar da ‘dayanışma’ sandığına yoğun ilgi gösterdi. Tüm Edirnelileri sandığa davet eden İl Başkanı Harika Taybıllı; “Üyelerimizin söz ve karar hakkını her şeyin üzerinde tutuyor, demokrasiyi sadece savunmakla kalmayıp, en güçlü şekilde uyguluyoruz. Demokrasi şölenimiz gün boyunca sürecek; hep birlikte sandığa, hep birlikte geleceğe!” dedi.
Cumhuriyet Halk Partisi’nin (CHP) Cumhurbaşkanı Adayı’nı belirleyeceği ön seçim, bu sabah saat 08.00 itibariyle, tüm yurt genelinde başladı. Edirne’de Belediyenin Atatürk Kültür Merkezi’nde kurulan saatlerde sabah saatlerinden itibaren oy kullanma işlemi başladı.
‘HEP BİRLİKTE SANDIĞA, HEP BİRLİKTE GELECEĞE’
CHP Edirne İl Başkanı Harika Taybıllı da erken saatlerde sandık başına giderek, oyunu Merkez İlçe Başkanı Yücel Balkanlı ile birlikte kullandı. Konuyla ilgili açıklama yapan Taybıllı; “23 Mart Cumhurbaşkanlığı önseçimi için sandıklarımızın başındayız! Bugün, demokrasinin en güzel örneklerinden birine tanıklık ediyoruz. Vatandaşlarımız gece uyumayıp erkenden oy kullanacakları binaya gelerek, oy verme saatini sabırsızlıkla bekledi. Bu kararlılık, halkın değişim isteğinin en açık göstergesidir. Dayanışma ruhuyla, katılımcı demokrasiyi hep birlikte yaşatıyoruz. İlçe örgütlerimizden mahalle temsilcilerimize kadar tüm kadrolarımızla görevimizin başındayız. Bu süreç, sadece bir önseçim değil; aynı zamanda halkın iradesinin, ortak aklın ve değişim inancının güçlü bir yansımasıdır. Cumhuriyet Halk Partisi olarak, üyelerimizin söz ve karar hakkını her şeyin üzerinde tutuyor, demokrasiyi sadece savunmakla kalmayıp, en güçlü şekilde uyguluyoruz. Demokrasi şölenimiz gün boyunca sürecek; hep birlikte sandığa, hep birlikte geleceğe!” dedi.
Edirne Belediye Başkanı Filiz Gencan Akın da saat 10.00’da sandık başına giderek oyunu kullandı.
Diğer yandan CHP’li olmayan vatandaşlar için, parti genel merkezi tarafından kurulan ‘dayanışma’ sandığına da vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi.
Oylama işlemi bugün saat 17.00’ye kadar devam edecek.
Adem Batuhan SEVER