Çocuk-Ergen Diyabet ve Obezite Uygulama Ünitesi açıldı

Trakya Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’nde Çocuk-Ergen Diyabet ve Obezite Uygulama Merkezi, 14 Kasım Dünya Diyabet Günü etkinlikleri kapsamında açıldı.

14 Kasım Dünya Diyabet Gününe denk getirilen açılışa, Trakya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Hatipler, Edirne Belediye Başkan Yardımcısı Dr. Ertuğrul Tanrıkulu, üniversitenin diğer üst düzey yöneticileri, Tıp Fakültesi Çocuk Endokrinolojisi Bilim Dalı çalışanları ve vatandaşlar da katıldılar.

WhatsApp Image 2024 11 14 at 16.37.09 1 | Edirne Ahval Gazetesi
Çocuk-Ergen Diyabet ve Obezite Uygulama Ünitesi açıldı | Edirne Ahval Gazetesi

Tıp Fakültesi Çocuk Endokrinolojisi Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Filiz Tütüncüler Kökenli ile Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Betül Ayşe Acunaş yaptıkları konuşmada, hastanede 1200 diyabet, 1500 obezite tanılı çocuğa hizmet verdiklerini belirterek, diyabet ve obezite tedavisinde multidisipliner çalışmaların gerekliliğine değindiler.

WhatsApp Image 2024 11 14 at 16.37.08 1 | Edirne Ahval Gazetesi
Çocuk-Ergen Diyabet ve Obezite Uygulama Ünitesi açıldı | Edirne Ahval Gazetesi

Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Sedat Üstündağ yaptığı konuşmada erken yaşta obezite ve diyabet hastalıklarının teşhisinin ve tedavisinin önemine vurgu yaparken, Edirne Belediye Başkan Yardımcısı Dr. Ertuğrul Tanrıkulu, Üniversite ile ortak çalışmalar yapmak istediklerini söyledi.

WhatsApp Image 2024 11 14 at 16.37.09 2 | Edirne Ahval Gazetesi
Çocuk-Ergen Diyabet ve Obezite Uygulama Ünitesi açıldı | Edirne Ahval Gazetesi

Açılışta Rektör Prof. Dr. Mustafa Hatipler de bir konuşma yaptı. Fakültenin gerek çalışmaları gerekse verdiği hizmetlerden dolayı bir gurur kaynağı olduğunu belirttiği konuşmasında, yaptığı işe heyecan duyan insanlarla çalışmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirerek, ünitenin çocuk ve ergenlerin tedavisinde birçok eksikliği tamamlayacağını, problemlerin başlamadan önlenmesinde büyük katkı sağlayacağını vurguladı.

WhatsApp Image 2024 11 14 at 16.37.18 | Edirne Ahval Gazetesi
Çocuk-Ergen Diyabet ve Obezite Uygulama Ünitesi açıldı | Edirne Ahval Gazetesi

Açılış töreninin ardından 14 Kasım Dünya Diyabet Günü kutlaması gerçekleştirildi.

Haber Merkezi

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu