“Çözüm test değil, aşıdır”

Edirne Tabip Odası Başkanı Prof. Dr. Gürcan Altun, Tabipler Lokali’nde düzenlediği basın toplantısında okullarda Kovid-19 salgınına yönelik alınacak önlemlerle ilgili açıklamalar yaptı. Altun yaptığı açıklamada, aşı olmayan bireyler için test uygulamasının yeterli olmayacağını dile getirerek; “Aşısız olan bireylerle ilgili haftada 2 sefer Kovid testi yaptırmaları sorumluluğu getirildi. Ancak test çözüm değildir. Aşılanma oranını hızla yükseltmemiz gerekiyor. Ailelerden 12 yaş üzerindeki çocuklarına aşı yaptırmalarını bekliyoruz. Bu hastalıkla mücadele etmenin tek yolu budur” dedi.

Pandemi döneminin ardından geçilen normalleşme süreci kapsamında okullarda Kovid-19 tedbirleri kapsamında yüzyüze eğitime başlandı. Fakat aşı olmayan eğitim personeli için alınan haftada iki kere test yaptırma zorunluluğunun yeterli olmayacağını söyleyen Edirne Tabip Odası Başkanı Prof. Dr. Gürcan Altun, düzenlenen basın toplantısında konuştu. Altun;  “Sağlık Bakanlığı okullarda alınması gereken bir takım önlemleri açıkladı. Aşısız olan bireylerle ilgili haftada 2 sefer Kovid testi yaptırmaları sorumluluğu getirildi. Ancak test çözüm değildir. Aşılanma oranını hızla yükseltmemiz gerekiyor. Ailelerden 12 yaş üzerindeki çocuklarına aşı yaptırmalarını bekliyoruz. Bu hastalıkla mücadele etmenin tek yolu bu. Aşılama bizi hastalıktan koruyor, aşılanmayla rağmen hasta olabilir ancak hafif atlatabiliriz. Şu anda dünya sağlık örgütünün acil kullanım onayı verdiği aşıların hepsi ağır hastalık tablosu ve ölümleri önleyici nitelikte. Bu aynı zamanda sağlık kurumlarının tıkanmasının da önüne geçecektir. Mutlaka aşı takviminde aşısını tamamlamamış olan bireylere en kısa zamanda aşı olması gerekir” ifadelerine yer verdi.

“BU DAHA FAZLA ÖĞRETMENE İHTİYAÇ OLDUĞUNU GÖSTERİR”

Okul servisi şoförlerinin de mutlaka aşı olması gerektiğini vurgulayan Altun; “Servis şoförlerinin mutlaka aşılı olması gerekiyor. Servislerde öğrencilerin oturdukları yerlerin mutlaka standart olması gerekiyor. Servislerdeki sayının azaltılması gerekir. Okul açısından bakıldığında zaten çalışanların ve öğretmenlerin aşılı olması ve sınıflardaki öğrenci mevcudunun azaltılmış olması gerekir. Bu daha fazla bir derslik sayısına daha fazla öğretmene ihtiyaç olduğunu gösterir” diye konuştu.

“FİZİKSEL VE RUHSAL YAKINMALAR ORTAYA ÇIKTI”

Öğrencilerin, pandemi döneminde eğitim konusunda ciddi anlamda eksik kaldığını dile getiren Prof. Dr. Gürcan Altun; “Okulların bu dönemde tam zamanlı açık kalması gerekiyor. Çocuklarımız eğitim konusunda ciddi anlamda eksik kaldı. Evde kalmaktan dolayı bir takım fiziksel ve ruhsal yakınmalar ortaya çıktı. Okullarda herhangi bir hastalık belirtisi göstermeyen öğrencilerden periyodik örnek alınması gerekiyor. Bu süreçte hastalanan öğrencilerin sayılarının dikkat edilerek önlemlerin daha da sıkılaştırılması gerekiyor” dedi. Damla GÖÇ

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Göz Atın
Kapalı
Başa dön tuşu