‘Cumhuriyet Yürüyüşü’ne yoğun katılım

“Son sandık kapanana kadar çalışacağız”
CHP Edirne il örgütlerince düzenlenen ‘Cumhuriyet Yürüyüşü’nde çok sayıda CHP Edirne Belediye Başkan Adayı Filiz Gencan Akın’ın arkasından yürüdü.
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Edirne Belediye Başkan Adayı Filiz Gencan Akın öncülüğünde, binlerce partilinin katılımıyla ‘Cumhuriyet Yürüyüşü’ gerçekleştirildi. Dün akşam gerçekleştirilen yürüyüşe Belediye Başkan Adayı Akın ve eşinin yanı sıra CHP Edirne Milletvekili Ahmet Baran Yazgan, İl Başkanı Samet Kahraman, Merkez İlçe Başkanı Yücel Balkanlı, il ve ilçe örgütlerinin yöneticileri ve çok sayıda partiliyle vatandaş katılım sağladı.

Dün akşam saatlerinde Ümran Akkan Caddesi’nde bir araya gelen kalabalık, sırasıyla İbrahim Ay Caddesi, İlhami Ertem Caddesi, Bahriye Üçok Caddesi, Zübeyde Hanım Caddesi, Güngör Mazlum Caddesi, Ali Rıza Ataktürk Caddesi, Muammer Aksoy Caddesi ve Türkan Seçkin Caddesi üzerinden tekrardan Ümran Akkan Caddesi üzerindeki buluşma noktasına geri döndü. Parti gençlik kolları da meşalelerle korteje eşlik etti.

“BU GECE BU MÜCADELENİN KARŞILIĞINI ALDIK”
Yaklaşık 6 kilometrelik yürüyüşün ardından kendilerini takip eden kalabalığa teşekkür eden Belediye Başkan Adayı Akın; “Tüm parti başkanlarımla, belediye meclis üyesi adaylarımla, vekilimle ve tüm parti üyelerimle birlikte bugüne kadar mücadele ettik ve ben görüyorum ki biz bu gece bu mücadelenin karşılığını aldık. Hepinize çok teşekkür ediyorum. Bu süreç içerisinde kimi zaman birbirimize dertlerimizi anlattık, kimi zaman gelecekle ilgili hayallerimizi anlattık. Görüyorum ki bu dürüstlük bize kazandırdı. Gün geçtikçe ailemiz büyüdü ve gün geçtikçe sizinle beraber güçlendi” dedi.

‘MUSTAFA KEMAL’İN GÖSTERDİĞİ YOLDA İLERLEYEN ÇAĞDAŞ EDİRNE HALKIYIZ’
Süreç boyunca kendilerini yalnız bırakmayan partililerden helallik isteyen Akın; “Biz Mustafa Kemal’in askerleriyiz, onun gösterdiği yolda ilerleyen çağdaş Edirne halkıyız. Seçime saatler kala ben görüyorum ki hepimizin tercihi belli. Bunun için hepinize çok teşekkür ediyorum. Şu ana kadar sahada geçirdiğim her an, elini sıktığım her hemşehrim benim için çok kıymetliydi. Bu süreçte dediğim gibi dertlerimizi anlatarak, gelecek için hayaller kurarken hepimiz çok mesai harcadık. Bunun için hepiniz hakkınızı helal edin” şeklinde konuştu.

“SON SANDIK KAPANANA KADAR ÇALIŞMAYA DEVAM EDECEĞİZ”
“Son sandık kapanana kadar, durmadan aynı şekilde çalışmaya devam edeceğiz. Sizlerle çalışacağız ve 1 Nisan sabahında daha mutlu, daha huzurlu bir Edirne’ye uyanacağız. Daha bitmedi, yeni başlıyoruz ve 1 Nisan sabahından sonra da 5 yıl boyunca durmadan çalışacağız, birlikte başaracağız” diye konuştu.
Adem Batuhan SEVER




