Edirne Kent Lokantası’nda yemek 80 lira olacak

Edirne Belediye Başkanı Filiz Gencan Akın, kentin Selimiye meydanında yarın düzenlenecek olan törenle hizmete başlayacak olan kent lokantasında bir öğün yemeğin 80 lira olacağını açıkladı. Başkan Gencan Akın, aynı gün açılacak olan Halk Kafe’de ise bir bardak çayın 5 liradan satılacağını kaydetti. Gencan Akın; “Kent Lokantası’nda ücretlerimiz 80 lira olacak. Halk Kafe’mizde de çay 5 lira. Sosyal belediyeciliğimizi yaşatmak, vatandaşlarımıza dokunmak, bu zor ekonomik günlerde vatandaşımızın yanında olmak için, bizler de böyle bir düzenleme yaptık” dedi.

Edirne Belediye Başkanlığı tarafından, yarın saat 13.30’da Selimiye meydanında gerçekleştirilecek olan törenlerle Kent Lokantası, Halk Kafe ve 5 adet çocuk parkının açılarak hizmete başlayacak. Konuyla ilgili açıklama yapan Edirne Belediye Başkanı Filiz Gencan Akın, tüm Edirnelileri açılışları takip etmeye davet etti.

WhatsApp Image 2024 12 24 at 16.04.57 1 | Edirne Ahval Gazetesi
Edirne Kent Lokantası’nda yemek 80 lira olacak | Edirne Ahval Gazetesi

‘TÜM HEMŞEHRİLERİMİZİ AÇILIŞLARIMIZA BEKLİYORUZ’

Başkan Gencan Akın, tüm Edirnelileri açılış törenlerine davet ederek; “Hemşehrilerimize yeni yıl hediyesi olarak yarın açılış törenlerimiz olacak. Selimiye meydanında açtığımız Kent Lokantasına 13.30’da tüm hemşehrilerimizi bekliyoruz. Toplu bir açılış töreni gerçekleştireceğiz. Aynı zamanda Vali Konağı’nın hemen karşısında bulunan Halk Kafe’mizi açıyoruz. 5 tane yeni parkımızın açılışını yapıyoruz. Tüm hemşehrilerimizi davet ediyoruz” dedi.

‘BU ZOR EKONOMİK GÜNLERDE VATANDAŞIMIZIN YANINDA OLACAĞIZ’

Kent Lokantası ve Halk Kafe’deki fiyatlardan bahseden Gencan Akın; “Kent Lokantası’nda ücretlerimiz 80 lira olacak. Halk Kafe’mizde de çay 5 lira. Sosyal belediyeciliğimizi yaşatmak, vatandaşlarımıza dokunmak, bu zor ekonomik günlerde vatandaşımızın yanında olmak için, bizler de böyle bir düzenleme yaptık” şeklinde konuştu.

Ekran goruntusu 2024 12 24 170601 | Edirne Ahval Gazetesi
Edirne Kent Lokantası’nda yemek 80 lira olacak | Edirne Ahval Gazetesi

‘NİYETİMİZ KESİNLİKLE ESNAFLA REKABET ETMEK DEĞİL’

Kent esnafı ve esnaf odalarının da konuyla ilgili çok hassas ve duyarlı davrandığını dile getiren Gencan Akın; “Esnaflar bu konuda gerçekten çok duyarlı ve hassas davrandılar. Edirne Tatlıcı Büfeci Kebap ve Lokantacılar Esnaf Odası Başkanı Harun Özen’e çok teşekkür ediyorum. Esnafımızla da oturduk bir araya geldik; burada Edirne Belediyesi’nin niyeti kesinlikle esnafla rekabet etmek değil, sadece sosyal belediyecilik anlamında şu anda zor durumda olan hemşehrilerimize dokunabilmek, onların yanında olduğumuzu hissettirebilmek. O yüzden onlar da bu konuda çok duyarlı davrandılar. Onlara da buradan çok teşekkür ediyorum. Esnafıyla, ihtiyacı olan hemşehrileriyle beraber Edirne Belediyesi, hizmet etmeye devam edecek” diye konuştu.

Ekran goruntusu 2024 12 24 170528 | Edirne Ahval Gazetesi
Edirne Kent Lokantası’nda yemek 80 lira olacak | Edirne Ahval Gazetesi

‘NARİN VE DURU’NUN ADLARINI YAŞATMAK İSTEDİK’

Gencan Akın, açılışı gerçekleştirilecek olan parkların ikisine Diyarbakır’ın Bağlar ilçesinde katledilen 8 yaşındaki Narin Güran ve arkadaşının silahından çıkan kurşunla hayatını kaybeden Duru Pakarda’nın isimlerini vererek, adlarını yaşatmak istediklerini ifade etti. Gencan Akın; “Bugün de Türkan bebeği anıyoruz. İki kız kardeşimiz, küçüğümüz, miniğimiz için de çok üzüldük. Biri Edirneli Duru kardeşimiz. Diğer taraftan Narin, zaten kamuoyunun vicdanını sızlatan bir hadise gerçekleşti. Biz de onların isimlerini yaşatmak istedik. Hem ailelerimiz hem de hemşehrilerimiz nezdinde çok güzel karşılık gördü. Tekrar onlar için Allah’tan rahmet diliyorum. Çok üzüldüğümüz hadiseler bunlar, inşallah tekrarı yaşanmaz. Özellikle Edirneli Duru kızımız, ilk duyduğumuz andan itibaren çok üzüldük. Açıkçası adını yaşatmak istedik, o niyetle de ismini koyduk” ifadelerini kullandı.

Adem Batuhan SEVER

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
error: İçerik korunmaktadır !!