Edirne’de bir kez daha sağlık çalışanına şiddet vakası!

Trakya Üniversitesi Tıp Fakültesi’nde dün sabah saatlerinde gördüğü tedavi neticesinde vefat eden hastanın yakınları, kendilerine haberi veren Asistan Doktor kadına saldırdı. Olayla ilgili adli sürecin devam ettiği öğrenildi.
Edirne’de hizmet veren Trakya Üniversitesi Tıp Fakültesi’nde görevli Asistan Doktor B.B.Ö, yoğun bakım kliniğinde yatmakta olan terminal dönem maligneteli ve çoklu organ yetmezlikli hastanın, sabaha karşı ex olduğu bilgisini hasta yakınına vermek üzere klinik kapısına çıktı. Hastanın vefat ettiğini, hasta yakınlarına duyurmak durumunda kalan doktor, hasta yakınları tarafından yumruklandı. Dün sabah saatlerinde meydana gelen şiddet olayında beyaz kod verilerek olaya müdahale edildi. Olayla ilgili adli süreç devam ederken, darp edilen doktorun da sağlık tetkitleri devam ediyor. Geçtiğimiz aylarda da Edirne’de yine bir hekime saldırı gerçekleştirilmiş, saldırgan hapis cezası ile yargılanmıştı.
Olayla ilgili sosyal medya hesabından tepki gösteren Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan da yaptığı paylaşımda; “Hekim’e saldırılan illerin utanç listesine maalesef Edirne’de eklendi. Canımızı ve canlarımızı emanet ettiğimiz sağlık çalışanlarına yapılan bu insanlık dışı saldırıyı şiddetle kınıyorum” ifadelerine yer verdi. Damla GÖÇ AKYÜZ