Edirne’de Çanakkale ruhu

Gezici müze geliyor
Edirne Belediyesi, Atatürk’ün Edirne’ye gelişinin 21 Aralık yıldönümünü bu yıl ilk kez kente getirilecek Gezici Çanakkale Müzesi ile kutlayacak. 15–28 Aralık tarihleri arasında Atatürk Kültür Merkezi’nde ziyaretçilerini ağırlayacak müze, Çanakkale Savaşları’nda kullanılan orijinal eserler, asker mektupları ve döneme ait özel materyallerle vatandaşlara unutulmaz bir tarih yolculuğu sunacak.
Edirne Belediyesi, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Edirne’ye gelişinin 21 Aralık yıldönümü için hazırlıklarını tamamladı. Bu yıl kutlamaların en dikkat çeken bölümü, kente ilk kez gelecek olan “Gezici Çanakkale Müzesi” olacak. Müze, 15 Aralık Pazartesi gününden itibaren Edirnelilerle buluşacak.
Edirne Belediye Başkanı Filiz Gencan, tüm vatandaşları ve öğrencileri sergiye davet ederek, Çanakkale Zaferi’nin ruhunu Edirne’ye taşımaktan büyük mutluluk duyduklarını söyledi.
Çanakkale’nin Hatıraları Edirne’de
Gezici Çanakkale Müzesi, 1915’te cephede kullanılan silahlar, askerlerin eşyaları, mektuplar ve döneme ait birçok belgeyi ziyaretçilere sunacak. Sergi, vatandaşların Çanakkale Savaşı’nın zorluklarını ve kahramanlıklarını yakından görmesine imkân sağlayacak.
Başkan Gencan, Atatürk’ün Edirne’ye gelişinin yıl dönümünü bu özel sergiyle daha anlamlı hâle getirdiklerini belirterek, tüm okulları ve Edirnelileri etkinliklere katılmaya çağırdı. Gencan, “”Ulu Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Edirne’ye gelişinin yıl dönümünü kutlamak bizim için onurdur. Bu yıl bu anlamlı günü çok daha geniş kapsamlı ve dolu dolu bir programla kutlayacağız. Edirne tarihinde ilk kez ev sahipliği yapacağımız ‘Gezici Çanakkale Müzesi’ ile hem Atamızın askeri dehasına giden yolu hem de bu toprakların nasıl vatan yapıldığını gençlerimize aktaracağız. Müze, 15 Aralık’ta kapılarını açacak. Bunun yanı sıra, yıldönümüne özel farklı sergilerimiz, tarih panellerimiz ve kültürel etkinliklerimizle Edirne’nin tarih ve kültür hayatına katkı sunmaya devam edeceğiz. Tüm Edirneli hemşehrilerimi, özellikle okullarımızı ve sevgili öğrencilerimizi, bu milli şuurumuzu tazeleyecek ve tarihimizle bağlarımızı güçlendirecek etkinliklerimize davet ediyorum” dedi.
- Tarihler: 15 – 28 Aralık
- Yer: Edirne Belediyesi Atatürk Kültür Merkezi
- Hafta içi: 09.00–14.30 öğrenciler, 14.30–17.00 halk
- Hafta sonu: 09.00–18.00 halk
Müze, 28 Aralık Pazar günü saat 18.00’e kadar açık olacak. Bu süre boyunca hem Atatürk’ün Edirne’ye gelişinin coşkusu kutlanacak hem de ziyaretçiler Çanakkale’nin tarihine yakından tanıklık edecek.
Haber Merkezi



