Edirne’de ‘Kilise Bayramı’ ayinine yoğun katılım

Ortodoks Hristiyan aleminde baharın gelişiyle kutlanan, ‘Kilise Bayramı’ olarak da tanınan Aziz Georgi Günü dolayısıyla, Edirne’nin Kıyık semtinde Sveti Georgi Kilisesi’nde ayin düzenlendi. Bulgaristan ve Yunanistan’dan gelen çok sayıda din adamıyla Bulgaristan’dan ve Yunanistan’dan gelen çok sayıda ziyaretçinin katıldığı ayinin ardından açıklamalarda bulunan Bulgaristan Edirne Başkonsolosu Radoslava Kafedzhiyska; “Bugün bizim için çok büyük bir bayram ve bunu Bulgarlar, Yunanlar ve Türklerle beraber kutluyoruz. O yüzden katılan herkese çok teşekkür ederiz” dedi.
Edirne’nin Kıyık Semti’nde bulunan Sveti Georgi Kilisesi’ne Yunanistan ve Bulgaristan’dan gelen çok sayıda Ortodoks Hristiyan’ın katılımıyla ‘Kilise Bayramı’ ayini düzenlendi. Baharın gelişiyle birlikte kutlanan, olarak bilinen Aziz Georgi Günü bayramı kutlama ayininde metropolitler ve rahipler de hazır bulundu. Yunanistan’dan gelen Papaz Athanasi ve Bulgaristan’dan gelen Papaz Angel yönettiği ayinde, İncil’den ayetlerin okundu.

Ayine Bulgaristan Edirne Başkonsolosu Radoslava Kafedzhiyska, Bulgar Ekzarhlığı Ortodoks Kilisesi Vakfı Başkanı Dimitri Yotef ve Başkan Yardımcısı Hristo Kopano, Bulgaristan Trakya Dernekleri Başkanı Krasimir Premyanov ve çok sayıda Bulgar ile Yunan katıldı.

‘BİZİM İÇİN ÇOK BÜYÜK BİR BAYRAM’
Bulgaristan Edirne Başkonsolosu Radoslava Kafedzhiyska, ayinin ardından yaptığı açıklamada, katılan herkese teşekkür ederek; “Bugün bizim için çok büyük bir bayram ve bunu Bulgar, Yunanlar ve Türkler’le beraber kutluyoruz. O yüzden katılan herkese çok teşekkür ederiz. Tüm Edirneli vatandaşlara ve yöneticilere mutluluk ve sağlık dilerim çünkü böyle önemli bir günde bizi yalnız bırakmadılar. İki ülke arasındaki ilişkilerin sevgiyle ve dostlukla en yüksek seviyede devam etmesini diliyorum” şeklinde konuştu.

Diğer yandan ayinde, Bulgar alfabesinin temelini oluşturan Glagolitik alfabeyi oluşturan Aziz Kiril ve Methodios da unutulmayarak, dualarla anıldı.
Adem Batuhan SEVER







