Edirne’ye 3 kilometrelik Kuvay-ı Milliye Bulvarı

Cumhuriyetin kuruluşuna giden yolda, işgal ve savaş anında milletin can ve mal güvenliği için oluşmuş Kuvay-ı Milliye savunma birliğinin adı, Edirne‘deki bir bulvara koyuldu. Bulvar açılışı için düzenlenen törende konuşan Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan; “Bu topraklar Cumhuriyet’in ilk parladığı, ilk işaret fişeğinin atıldığı, ilk kurulduğu topraklardır. İstedim ki öyle bir çivi çakalım ki Edirne’nin tam kalbine, onu hiç kimse buradan çıkaramasın” ifadelerini kullandı.
Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluş yıllarında önemli değere sahip Kuvay-ı Milliye, Edirne şehrinde bulvarın adı oldu. 3 kilometre uzunluğunda, 25 metre genişliğinde olan bulvarın açılışı için tören düzenlendi. Bulvarın açılışını gerçekleştiren Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, bulvara koyulan ismin Edirne için olan özel nedenlerinden bahsetti.

“Edirne’nin trafik yoğunluğunu azaltacak, en önemli geçiş noktalarından biri olacaktır”
Kentteki trafik yoğunluğuna çözüm olacak bulvar hakkında konuşan Gürkan; “Bugün 10 yıldır Edirne’mize kazandırdığımız değerlerden biri olan Kuvay-ı Milliye Bulvarı’nın açılışını yapıyoruz. Bu bulvarın ismini koymamızdaki sebep ise Kurtuluş Savaşı’nda savaşmış kahramanlarımızın adını yakıştırtmamızdır. Yaklaşık 3 kilometre uzunluğunda, 25 metre genişliğinde olan bu bulvar, Güney çevre yolu ve Sağlık yolundan sonra Edirne’nin trafik yoğunluğunu azaltacak, en önemli geçiş noktalarından biri olacaktır. Önümüzdeki yıllarda bu bulvarın kıymetini Edirneliler daha da iyi yaşayacak ve daha da iyi anlayacaktır” dedi.

“İstedim ki öyle bir çivi çakalım ki Edirne’nin tam kalbine, onu hiç kimse buradan çıkaramasın”
Cumhuriyet’in kuruluş yıllarından önce işgallerden sonra ayakta duran Edirne şehrinin, Kuvay-ı Milliye ile işgallere tamamen son verilmesinin önemini vurgulayan Gürkan; “Bu bulvara bu ismi koymamızda ise özel bir neden var. Çünkü bu kentin varlığı Cumhuriyet’e bağlı. Cumhuriyet’in ilanından önceki 100 yıla bakarsak, Cumhuriyet’in kurulmasından sonra iki direniş örgütünün birleşmesinden sonra Kuvay-ı Milliye çıkmasına kadar bu kent çok fazla kuşatma altında kalmıştır. Kuvay-ı Milliye, bu işgallere son vermiş, bu toprakları savunarak bize hediye etmiştir. Bu topraklar Cumhuriyet’in ilk parladığı, ilk işaret fişeğinin atıldığı, ilk kurulduğu topraklardır. İstedim ki öyle bir çivi çakalım ki Edirne’nin tam kalbine, onu hiç kimse buradan çıkaramasın. Gencecik yeni yetişen filizlerimiz ise buradan her geçişte Kuvay-ı Milliye adını duyarak ne olduğunu merak etsinler, araştırsınlar. Yeni bulvarımız hayırlı olsun diliyorum” şeklinde konuştu.
Haber Merkezi



