Gençlik Haftası törenle başladı

19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramının da içerisinde bulunduğu ‘Gençlik Haftası’ Atatürk Anıtı’nda düzenlenen tören ile başladı.

Her yıl 15-21 Mayıs tarihleri arasında Gençlik Haftası bugün Atatürk Anıtı’nda düzenlenen çelenk töreni ile başladı. Edirne Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü tarafından Atatürk Anıtı’na sunulan çelengin ardından saygı duruşunda bulunuldu ve ardından İstiklal Marşı okundu.

WhatsApp Image 2024 05 15 at 16.11.26 | Edirne Ahval Gazetesi
Gençlik Haftası törenle başladı | Edirne Ahval Gazetesi

Gençlik adına konuşma yapan Beyza Varol, Gençlik Haftası ve 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramının önemine değinerek; “Ülkemizin kurucusu Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün “Sizler, yeni Türkiye’nin geç evlatları, yorulsanız da beni izleyeceksiniz. Dinlenmemek üzere yürümeye karar verenler asla ve asla yorulmazlar. Türk gençliği amaca, bizim yüksek ülkümüze durmadan, yorulmadan yürüyecektir.” sözleriyle başlamak istiyorum. Şüphesiz ki bir ülkeye değer katan ve orada bir gelecek inşa eden donanımlı, güzel ahlaklı, yüksek şahsiyetli ve ileri fikirli gençleridir. Gençler olarak Çanakkale’de, Sarıkamış’ta, Sakarya’da, Balkanlar’da, Anadolu’da ve yurdumuzun kanla sulanmış tüm topraklarında, genç yasta gözünü bile kırpmadan canını feda eden atalarımızdan aldığımız ilham ile vatanımızın güçlenmesi için bilim, sanat ve kültür meşalesini yakmaya devam edeceğiz. Türkiye Cumhuriyeti’ni kurmaya muvaffak olan atalarımızın çektiği cefaların ve alınan yolun farkındayız. Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ‘Ey yükselen yeni nesil! İstikbal sizsiniz. Cumhuriyeti biz kurduk, onu yükseltecek ve yaşatacak sizsiniz.” Sözlerini esas alıyoruz. Vatanımızı koruyacağımızdan, yücelteceğimizden ve aldığımız emaneti gelecek kuşaklara en mükemmel şekliyle aktaracağımızdan hiç kimsenin şüphesi olmasın. Bu anlamlı duygularla, bize bu güzel vatanı ve bağımsızlığı armağan eden başta Cumhuriyetimizin Kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve bu uğurda canlarını feda eden aziz şehitlerimizi saygı, minnet ve şükranla anıyoruz” dedi.

WhatsApp Image 2024 05 15 at 16.11.22 | Edirne Ahval Gazetesi
Gençlik Haftası törenle başladı | Edirne Ahval Gazetesi

Düzenlenen tören çelenk takdimi ve konuşmanın ardından toplu fotoğraf çekimi ile sona erdi. Damla GÖÇ AKYÜZ

WhatsApp Image 2024 05 15 at 16.11.26 1 1 | Edirne Ahval Gazetesi
Gençlik Haftası törenle başladı | Edirne Ahval Gazetesi

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
error: İçerik korunmaktadır !!