Hava şartları CHP’nin çelenk törenini engelleyemedi!

Edirne Cumhuriyet Halk Partisi, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı için Atatürk Anıtı’nda çelenk töreni gerçekleştirdi. Yağmurlu hava şartlarına rağmen gerçekleştirilen programa CHP Edirne Milletvekili Ahmet Baran Yazgan, Edirne Belediye Başkanı Filiz Gencan Akın, CHP Edirne İl Başkanı Samet Kahraman, birçok parti üyeleri, çoğu sayıda vatandaş ve öğrenci katılım sağladı.

Atatürk Anıtı’nda  23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı için, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) çelenk töreni gerçekleştirdi. CHP Edirne Milletvekili Mehmet Baran Yazgan, Edirne Belediye Başkanı Filiz Gencan Akın ve birçok parti üyelerinin katıldığı programda konuşan CHP İl Başkanı Samet Kahraman, yağmurlu hava şartlarına rağmen gelen davetlilere teşekkürlerini sundu.

WhatsApp Image 2024 04 23 at 11.49.33 1 | Edirne Ahval Gazetesi
Hava şartları CHP’nin çelenk törenini engelleyemedi! | Edirne Ahval Gazetesi

 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nın önemini dile getiren Kahraman; “23 Nisan 1920 yılında Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin kurulmasıyla, Cumhuriyetimizin ilan edilmesi yolunda özgürlük ve bağımsızlığımızın temelleri atılmıştır. Atatürk’ün manevi mirasının bizlere yüklediği sorumlulukla, özgürlüğün de, adaletin de, eşitliğin de dayanağı ulusal egemenliktir. 23 Nisan, milletimizin tutsaklık zincirlerini kırarak, tarih sahnesine çıktığı bu egemenliği kendi eline aldığı gündür. Meclisimizin kuruluş günü, çocuklarımıza ve yeni nesillere armağan edilmiştir. Bu bayram tüm dünya çocuklarının kardeşçe kutladığı, barış içinde yaşayabilecekleri bir dünyanın tohumun atıldığı tek bayramdır. Sadece büyük bir lider geleceği, küçük kalplere emanet eder. Bizler Mustafa Kemal Atatürk’ün açtığı yolda ilerledik ve ilerlemeye devam edeceğiz. Bu duygu ve düşüncelerle, yüzlerinde gülücüklerin, kalplerinde sevgi ve umut çiçeklerinin hiç solmamasını temenni ettiğimiz, bunun için büyük gayret sarf ettiğimiz bütün çorcuklarımızın ve tüm Türk ulusumuzun 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı kutluyor, başta Gazi Önder Mustafa Kemal Atatürk olma üzere, ilk meclisimizin kurucu üyelerini, ülkemizin bağımsızlığı ve egemenliği uğurunda canlarını feda eden bütün şehitlerimizi ve gazilerimizi minnetle, rahmetle anıyorum. Bugün biraz ıslandık ama atamızın huzurunda ıslanmak çok güzel aynı zamanda çok anlamlı. Hepinize katıldığınız için çok teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

WhatsApp Image 2024 04 23 at 11.49.33 2 | Edirne Ahval Gazetesi
Hava şartları CHP’nin çelenk törenini engelleyemedi! | Edirne Ahval Gazetesi

Stajyer muhabir Nedim ETİĞ

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu