İşte kurbanlık baskül kilogram fiyatları!

Edirne Ziraat Odası Başkanı Hüseyin Arabacı başkanlığındaki Teknik İhtisas Komisyonu, Kurban Bayramı öncesi, kurbanlık canlı hayvan baskül fiyatlarını belirledi. Buna göre küçükbaş koçta, kilogram başına kesim ve parçalama hariç 350 TL, kesim ve parçalama dahil 380 TL. Küçükbaş keçide kesim ve parçalama hariç 300 TL, kesim ve parçalama dahil 330 TL olarak belirlendi. Büyükbaş danada kesim ve parçalama hariç 325 TL, kilogram kesim ve parçalama dahil 360 TL. Büyükbaş inekte ise kesim ve parçalama hariç 265 TL, kilogram kesim ve parçalama dahil 300 TL olarak belirlendi.

İslam alemince 06-09 Haziran 2025 tarihleri arasında kutlanacak Kurban Bayramı öncesi, kurbanlık canlı hayvan baskül fiyatlarını belirlemek üzere Teknik İhtisas Komisyonu, Edirne Ziraat Odası Başkanı Hüseyin Arabacı’nın başkanlığında, bugün Edime Ziraat Odası Meclis toplantı salonunda toplandı. Önceki yıllarda belirlenmiş fiyat tarifeleri, Ticaret Borsasında oluşan günlük satış baskül fiyatları ve kurbanlık hayvanın daha itinalı beslenme ve yetiştirilme unsurları ile günlük piyasa göz önüne alınarak ileri sürülen görüş ve öneriler sonucunda, Kurban Bayramı’nda üreticiden tüketiciye kurbanlık baskül kilogram fiyat tarifesi belirlendi.

493898178 658397410142986 5438991576889037940 n | Edirne Ahval Gazetesi
İşte kurbanlık baskül kilogram fiyatları! | Edirne Ahval Gazetesi

KÜÇÜKBAŞ FİYATLARI

Buna göre küçükbaş koçta, kilogram başına kesim ve parçalama hariç 350 TL, kesim ve parçalama dahil 380 TL. Küçükbaş keçide kesim ve parçalama hariç 300 TL, kesim ve parçalama dahil 330 TL olarak belirlendi.

BÜYÜKBAŞ FİYATLARI

Büyükbaş danada kesim ve parçalama hariç 325 TL, kilogram kesim ve parçalama dahil 360 TL. Büyükbaş inekte ise kesim ve parçalama hariç 265 TL, kilogram kesim ve parçalama dahil 300 TL olarak belirlendi.

VETERİNER RAPORUYLA KESİME İZİN VERİLECEK

Gebe ve damızlık değeri olan büyükbaş ve küçükbaş hayvanların satışına ve kesimine izin verilmeyecek. Ancak serbest veteriner hekimler tarafından düzenlenen ve kesim yerinde görevli resmi veteriner hekim tarafından onaylanmış olan raporda, gebe olmadığı veya damızlık değeri taşımadığı belirtilen dişi hayvanların satışına ve kesimine izin verilecek.

HAYVANLARI PAZARA GETİRİRKEN DİKKAT EDİLMESİ GEREKENLER

Küçükbaş ve büyükbaş hayvanların pazara; büyükbaş hayvanlar için, kulağında takılı halde kulak küpeleri ve pasaportları, küçükbaş hayvanlar için nakil belgesi ve kulağında küpesi, il dışından gelmesi halinde yurt içi veteriner sevk raporu ile birlikte sevk etmeleri kaydıyla kurbanlık canlı hayvan baskül TL/Kg fiyatı belirlendi.

Haber Merkezi

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu