Katledilen Bahar Aksu’ya gözyaşlarıyla veda

Cenazede ön safı kadınlar tuttu!

İstanbul Şişli’de boşandığı eşi tarafından defalarca kurşunlanarak katledilen Bahar Aksu, memleketi Edirne’de son yolculuğuna uğurlandı. Eski Cami’de kılınan cenaze namazında en ön safı kadınlar tuttu. Cenaze namazının ardından Aksu’nun naaşı Edirne Yeni Şehir Mezarlığı’nda toprağa verildi. Cenaze töreninde anne Gülçin Küçüktorun’un, Aksu’nun ayakta durmakta güçlük çeken üvey kız kardeşi Berrin Nur Aksu’yu “Ablan artık korkmayacak, en güvenli yerde” diyerek teselli etmesi yürekleri dağladı.

İstanbul Şişli’de önceki gün işe giden 34 yaşındaki Bahar Aksu, eski eşi Rüstem Elibol ve arkadaşları tarafından önce kaçırılmak istendi. Aksu, araca binmemek için uzun süre direnirken, eski eşi Elibol silahla defalarca vurularak katledildi. Olayın ardından katil zanlısı Rüstem Elibol, kısa sürede yakalandı. Cinayet, ülke genelinde geniş yankı uyandırırken, eski eş kurbanı Bahar Aksu’nun ise Edirneli olduğu ortaya çıktı. Aksu’nun ailesi otopsi işlemlerinin ardından cenazeyi memleketi Edirne’ye getirdi.

WhatsApp Image 2025 05 07 at 16.11.44 1 | Edirne Ahval Gazetesi
Katledilen Bahar Aksu'ya gözyaşlarıyla veda | Edirne Ahval Gazetesi

KADINLAR CENAZEDE EN ÖNDE SAF TUTTU

Aksu için bugün Eski Cami’de öğle namazının ardından cenaze töreni düzenlendi. Cenazeye Edirne Belediye Başkanı Filiz Gencan Akın, siyasi parti temsilcileri, sivil toplum örgütü temsilcileri, ailesi ve çok sayıda seveni katıldı. Bahar Aksu’nun üvey babası Yücel Altınbaş, Gülçin Küçüktorun ve üvey kız kardeşi Berrin Nur Aksu, cenazede ayakta durmakta güçlük çekti. Kentteki kadın sivil toplum örgütü temsilcileri, cenaze namazında en önde saf tuttu.

WhatsApp Image 2025 05 07 at 16.11.43 1 | Edirne Ahval Gazetesi
Katledilen Bahar Aksu'ya gözyaşlarıyla veda | Edirne Ahval Gazetesi

‘CİNAYETTEN ÖTE BİR DURUM’

Cenaze töreninde basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Edirne Belediye Başkanı Filiz Gencan Akın, İstanbul Sözleşmesi’ne yeniden girilmesi gerektiğine vurgu yaparak; “Tarifi olmayan bir acı yaşıyoruz, bizler ailenin yanında olmaya çalıştık. Gerçekten cinayetten öte talihsiz bir durum. Çok öfkeliyiz. Çok üzgünüz. Konuşmakta güçlük çekiyorum. Nefret dilinin değişmesi gerekiyor, boşuna İstanbul Sözleşmesinin arkasında durmadık” dedi.

WhatsApp Image 2025 05 07 at 16.11.48 | Edirne Ahval Gazetesi
Katledilen Bahar Aksu'ya gözyaşlarıyla veda | Edirne Ahval Gazetesi

‘ABLAN ARTIK KORKMAYACAK, EN GÜVENLİ YERDE’

Aksu’nun cenazesi defnedilmek üzere Edirne Yeni Şehir Mezarlığı’na götürüldü. Aile bireyleri ve yakınlarının gözyaşı döktüğü cenaze töreninde anne Gülçin Küçüktorun, Bahar Aksu’nun ayakta durmakta güçlük çeken üvey kız kardeşi Berrin Nur Aksu’yu teselli ederek; “Ablan artık korkmayacak, en güvenli yerde” diyerek yürekleri dağladı. Aksu, yakınlarının gözyaşları eşliğinde, dualarla toprağa verildi.

Adem Batuhan SEVER

WhatsApp Image 2025 05 07 at 16.11.48 1 | Edirne Ahval Gazetesi
Katledilen Bahar Aksu'ya gözyaşlarıyla veda | Edirne Ahval Gazetesi

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu