KESK’ten ‘Halk bütçesi’ mitingi

Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK) MYK üyesi ve Uluslararası İlişkiler Sekreteri Zeynep Korkmaz, 2 Aralık tarihinde İstanbul ve Diyarbakır’da “Emekten Yana, Demokratik Halk Bütçesi İstiyoruz” sloganı ile yapılacak olan miting öncesinde Edirne KESK şubesinde basın mensuplarına açıklamalarda bulundu. Korkmaz açıklamasında, “Yoksulluğu önleyici, dar gelirlileri koruyucu tedbirlerin hayata geçirilmesi için Temel Gelir Güvencesi istiyoruz” diyerek sendika adına talepleri dile getirdi.

KESK tarafından İstanbul ve Diyarbakır’da 2 Aralık tarihinde ‘Emekten Yana, Demokratik Halk Bütçesi İstiyoruz’ sloganıyla miting düzenlenecek. Düzenlenecek miting öncesi Edirne KESK binasında sendikalılarla ve basın mensuplarıyla bir araya gelen Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK) MYK üyesi ve Uluslararası İlişkiler Sekreteri Zeynep Korkmaz açıklamalarda bulundu. Kormaz; “Mevcut iktidar ülkenin gündemini değiştirmek için elinden geleni yapıyor. Bir gün anayasa değişikliği tartışmaları ile uyanıyoruz. Ancak iktidarın suni gündem yaratma çabalarına ve çizdiği pembe tablolara rağmen emeği ile geçim mücadelesi veren herkesin temel gündemi artan yoksulluk, işsizlik, güvencesizlik olmaya devam ediyor. KESK olarak iktidarın kendi eliyle yarattığı enkazın tüm faturasını emekçilere, halka yıkmak istediği bu bütçeyi kabul etmiyoruz” dedi.

“TEMEL GELİR GÜVENCESİ İSTİYORUZ”

Sendika adına taleplerini de ifade eden korkmaz; “Öncelikle bütçe hakkımızın önündeki engellerin kaldırılmasını istiyoruz. Vergide adalet istiyoruz. Az kazanandan az, çok kazanandan çok vergi alınmasını, belli bir servet düzeyinin üzerindeki zenginlerden servet vergisi alınmasını istiyoruz. Kamu hizmetlerinin piyasalaştırılmasına, tasfiyesine, özelleştirme soygununa son verilmesini istiyoruz. Kamu hizmetlerine ve yatırımlarına bütçeden ayrılan payın artırılmasını istiyoruz. Toplumsal cinsiyete duyarlı bir bütçenin hayata geçirilmesini istiyoruz. Başta depremzedeler ve öğrenciler olmak üzere tüm dar gelirlilere kamusal, güvenli ve sağlıklı barınma olanaklarının sağlanmasını istiyoruz. Eğitimin her kademesindeki çocuklarımız için 1 öğün ücretsiz, sağlıklı yemek istiyoruz. Emeğe kölelik dayatan politika ve uygulamalara son verilmesini istiyoruz. İnsanca yaşamaya yetecek, yoksulluk sınırı üzerinde bir ücret istiyoruz. Bütçeden engellilere yönelik kamu hizmetlerinin geliştirilmesi için ayrılan payın arttırılmasını, kamuda engelli istihdamının arttırılmasını istiyoruz. Yoksulluğu önleyici, dar gelirlileri koruyucu tedbirlerin hayata geçirilmesi için Temel Gelir Güvencesi istiyoruz” diye konuştu.

WhatsApp Image 2023 11 27 at 15.56.02 | Edirne Ahval Gazetesi
KESK’ten ‘Halk bütçesi’ mitingi | Edirne Ahval Gazetesi

KORKMAZ’DAN MİTİNGE ÇAĞRI

Herkesi yapılacak olan mitinge davet eden Korkmaz; “Diyoruz ki, %1’in çıkarı için %99’u yok sayan adaletsizliğe, haksızlığa karşı çaresiz değiliz. Gelin 2 Aralık Cumartesi günü İstanbul ve Diyarbakır’da hayata mitinglerde emeğimize, ekmeğimize, geleceğimize, bütçe hakkımıza birlikte sahip çıkalım. Yoksulluk, işsizlik ve yağma düzenin çarkları arasında öğütülmeye karşı” Emekten Yana, Demokratik Halk Bütçesi İstiyoruz!” mitinglerimizde omuza omuza verelim. İnsanca bir yaşam, güvenceli iş, güvenli bir gelecek için mücadeleyi birlikte büyütelim” açıklamasını yaptı.

Düzenlenen toplantıya Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK) MYK üyesi ve Uluslararası İlişkiler Sekreteri Zeynep Korkmaz’ın yanı sıra, TÜM-BELSEN MYK üyesi Zeynep Sarıkaya, Eğitim-Sen MYK üyesi Ahmet Karagöz, Haber-SEN MYK üyesi Gülserin Gündoğdu, Tarım Orkam-SEN Genel Başkanı Serap Baysal katılım sağladı. Haber Merkezi

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
error: İçerik korunmaktadır !!