Masallar büyüklere, ‘umutlar’ Yakup’a

Edirneli meddah Gizem Ödemiş, kentte 5 aydır Duchenne Musküler Distrofi (DMD) kas hastalığıyla savaşan Yakup Çalık’a destek olma amacıyla düzenlenen organizasyonla, “Büyüklere Müzikli Masal Anlatı” isimli gösterisiyle sahne aldı. Ödemiş, Edirne Belediyesi Atatürk Kültür Merkezi’ndeki bu anlamlı gecede, keyifli masal anlatımıyla seyircilere unutulmaz dakikalar yaşattı.
Edirne’de 5 aydır Duchenne Musküler Distrofi (DMD) kas hastalığıyla savaşan Yakup Çalık’a destek olmak için, Edirneli masal anlatıcısı meddah Gizem Ödemiş, Edirne Belediyesi Atatürk Kültür Merkezi’nde “Büyüklere Müzikli Masal Anlatı” isimli gösterisiyle sahne aldı.

“Masallar, çocuklara uyumaları için, büyüklere uyanmaları için vardır” diyen Ödemiş’e sahne gösterisinde müzisyenler Şahan Yusuf Çolak ve Utku Cem Yeşil enstrümanlarıyla eşlik etti. Yakup’a yardım amaçlı bağışta bulunan çok sayıda davetlinin katıldığı etkinliğe, Yakup’un ailesinin yanı sıra Edirne Belediye Başkan Yardımcısı Ertuğrul Tanrıkulu, muhtarlar, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri de katıldı.

‘EDİRNELİLER, YAKUP’UN UMUDU OLSUNLAR’
Böyle anlamlı bir gecede sahne almaktan yana gururunu dile getiren Meddah Gizem Ödemiş; “Kendimi çok şanslı hissediyorum. Katılımın yoğun olması benim için ayrı bir gurur. Edirnelilerin bu kadar duyarlı olması bizim için çok kıymetli. Bu gecenin çok enerjik geçmesi dileğindeydim ve öyle de geçti. Daha nice etkinliklerde Yakup için masalları anlatmaya, şarkılar söylemeye devam edeceğiz. Daha çok planımız var. Masallar anlatacağız, şarkılar söyleyeceğiz, organizasyonlar yapacağız. Edirnelilerden tek ricamız bizi bu organizasyonlarda lütfen yalnız bırakmasınlar. Yakup’a ışık olsunlar, umudu olsunlar. Yakup’un ateş böcekleri olsunlar. Yakup’un buna çok ihtiyacı var” dedi.

‘BU GÜZEL GECE YAKUP’UN IŞIĞI OLACAK’
Masal dinletisinin ardından sahneye davet edilen Belediye Başkan Yardımcısı Ertuğrul Tanrıkulu, yaptığı konuşmada duygu dolu anlar yaşadı. Yakup’a umut olacak bir gece yaşandığını ifade eden Tanrıkulu; “Bu güzel gece Yakup’un ışığı olacak, umudu olacak ve biz Yakup ile çok daha güzel günler geçireceğiz” şeklinde konuştu.
Adem Batuhan SEVER





