Meteoroloji uyardı! Aşırı sıcak devam edecek
Meteoroloji Genel Müdürlüğü (MGM) İstanbul Bölge Tahmin ve Erken Uyarı Merkezi tarafından yapılan uyarıya göre 22 Temmuz tarihine kadar hava sıcaklığı, bölgede mevsim normallerinin 4-8 derece arası üzerinde olacak. Vatandaşlara günün en sıcak saatleri olan 11.00-16.00 arasında dikkatli ve tedbirli olmaları yönünde uyarıda bulunuldu.
Edirne‘de hava sıcaklıklarının önümüzdeki günlerde de mevsim normallerinin üzerinde olacağı tahmin edildi. MGM İstanbul Bölge Tahmin ve Erken Uyarı Merkezi yapılan uyarıyla İstanbul, Edirne, Kırklareli, Tekirdağ, Kocaeli, Sakarya ve Yalova’da hava sıcaklıklarının 22 Temmuz tarihine kadar mevsim normallerinin 4-8 derece üzerinde seyredeceği kaydedildi.
Önümüzdeki günlerde bölgedeki illerde en yüksek sıcaklıkların şu şekilde olması bekleniyor;
İstanbul : 34-36°C
Edirne : 37-39°C
Kırklareli : 35-37°C
Tekirdağ : 32-35°C
Kocaeli : 34-36°C
Sakarya : 35-36°C
Yalova : 31-34°C
MGM tarafından yapılan açıklamada yüksek seyreden hava sıcaklıkları nedeniyle, kronik rahatsızlığı olanlar, yaşlılar ve çocuklar başta olmak üzere vatandaşların günün en sıcak saatleri olan 11:00 ile 16:00 saatleri arasında dikkatli ve tedbirli olmaları yönünde vatandaşlara uyarıda bulunuldu.
Haber Merkezi