“Mevcut eğitim düzeni sınıfta kalmıştır”

Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı Mustafa İriş, parti binasında düzenlediği basın toplantısında ülkedeki eğitim sistemini eleştirdi. İriş yaptığı açıklamada; “Yıllardan beri eğitim ve öğretimde, kültürde arzu ettiğimiz ilerlemeyi sağlayamadık. Genç bir nüfusa sahibiz ama medeniyet tasavvurumuzu layıkıyla hayata geçiremiyoruz” dedi.

Edirne Saadet Partisi binasında basın mensuplarıyla bir araya gelen Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı Mustafa İriş, ülkedeki eğitim sistemini eleştirdi. İriş yaptığı açıklamada; “Şu günlerde 2022-23 eğitim, öğretim yılına giriyoruz. Yıllardan beri eğitim ve öğretimde, kültürde arzu ettiğimiz ilerlemeyi sağlayamadık. Genç bir nüfusa sahibiz ama medeniyet tasavvurumuzu layıkıyla hayata geçiremiyoruz. Medyamız en modern alt yapıya sahip ama bizim sesimizi yansıtmıyor. Ülkemizde, geçmişten bugüne uygulanan eğitim öğretim sistemi; çocuklarımıza, sadece maddi bilgi yükleme üzerine kuruludur. Dünyadaki hâkim fikrî anlayışın ve fiilî düzenin, sadece ardından giderek, kendimize çok daha iyi bir medeniyet inşa edemeyiz. Bu değerlendirme sadece bizim değil, 20 yıllık iktidarın da değerlendirmesidir” ifadelerine yer verdi.

Meslek okullarının da işlevini kaybettiğini söyleyen İri; “Meslek okulları ve nitelikli iş gücü: Ağaç işlerinden, torna tesviyeye, motor ustalığından bilgisayar programcılığına kadar daha birçok iş kolunda, iyi eğitim almış, meleke kazanmış gençlerimize ihtiyaç var. Meslek okulları günün şartlarına uygun olarak geliştirilmeli, iş, sanayi ve diğer üretim alanlarındaki ihtiyaca cevap verecek hale getirilmelidir. Yeni bir farkındalık oluşturulmalı ve teşvik edilmelidir. Unutmayalım, kalkınmanın motor gücü bu kadrolarla güçlenir” diye konuştu.

Eğitim konusunda sorumluluk taşıyanlara seslenen Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı Mustafa İriş; “Yönetme sorumluluğu taşıyanlara sesleniyoruz; Artık lütfen kabul edin. Mevcut eğitim düzeni sınıfta kalmıştır, iflas etmiştir. Artık kendi özümüze, kendi değerlerimize dönmenin zamanı geldi, geçiyor. İyi insan yetiştirmek mecburiyetindeyiz. Müfredat; üretim ve katma değer sağlamalıdır. Binayı değil, insanı öncelemelidir. Haksız rekabeti değil, fazileti öncelemelidir. Sömürüyü değil, paylaşmayı öncelemelidir. Menfaati değil, fedakârlığı esas almalıdır. Çevresini ve dünyayı tanıyan örnek nesiller yetiştirmek, eğitimin ana gayelerinden olmalıdır” açıklamasını yaptı. Damla GÖÇ

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
error: İçerik korunmaktadır !!