Öğrencilere ‘terör örgütü’ eğitimi
Trakya Üniversitesi Balkan Kongre Merkezi’nde bugün başlayan kayıt işlemleri sırasında, Edirne İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü’ne bağlı Bilgilendirme ve Önleme Faaliyetleri Büro Amirliği ekipleri tarafından; kayıt yaptıran öğrencilere yönelik terör örgütlerinin gençlerin hangi duygularını suistimal ettiği, gençlerin sosyalleşme ihtiyaçlarından, kimlik ihtiyaçlarından, yalnızlık duygusu ve aidiyet ihtiyacından nasıl faydalandıklarını anlatan bilgilendirme faaliyeti gerçekleştirildi.
Edirne İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü’ne bağlı Bilgilendirme ve Önleme Faaliyetleri Büro Amirliği ekipleri tarafından Trakya Üniversitesi’ne kayıt yaptıran öğrencilere yönelik, terör örgütleriyle ilgili bilgilendirme faaliyeti gerçekleştirildi. Ekipler, öğrencilere bilgilendirici broşür ve defter-kalem hediye etti.
Trakya Üniversitesi Balkan Kongre Merkezi’nde yapılan bilgilendirme faaliyetinde öğrencilere, terör örgütlerinin gençlerin hangi duygularını suistimal ettiği, gençlerin sosyalleşme ihtiyaçlarından, kimlik ihtiyaçlarından, yalnızlık duygusu ve aidiyet ihtiyacından nasıl faydalandıklarını anlatan bilgiler verildi.
ADIM ADIM TERÖR ÖRGÜTLERİNİN GENÇLERİ KANDIRMA METOTLARINI ANLATTILAR
Terör örgütlerinin gençleri kandırma metotlarına da dikkat çekilen bilgilendirme metninde şu ifadelere yer verildi; “Terör örgütlerinin kandırmak istedikleri gençlere hemşehrilik, etnik köken, akrabalık, dini değerler, arkadaşlık ilişkisi ve kültürel faaliyetlerini kullanarak yaklaşırlar. Kandırmak istedikleri gençlerin öncelikle aile yapısı, zaafları, arkadaşları ve ekonomik düzeyi hakkında bilgi toplarlar. Toplanan bilgiler neticesinde aile içerisindeki huzursuzlukları bulunan, anne ve babası ayrı olup ilgiye muhtaç olan, maddi durumu bozuk olan, ailesinin eğitim ve sosyal seviyesi düşük olan ve örgüt ideolojisine yakınlık duyan gençleri öncelikli olarak hedef seçerler. İkinci adımda kandırılmak istenen gençleri dernek, parti, kulüp, yayın evi gibi örgüt ile bağlantısı olan mekanlara götürülür. Üçüncü adımda örgütün ideolojisini anlatan kitap, dergi, ve cd gibi materyaller hedef seçilen gençlere verilerek beyinleri yıkanmaya çalışılır. Kitap ve dergi gibi örgüt ideolojisini anlatan materyalleri okuyan gençlerin, siyasi tartışma ortamına çekilerek okuduğu bilgilerin savunması sağlanır. Böylece örgütün ideolojisi benimsetilmiş olur. Örgüte ve ideolojisine daha sıkı bağlanması için; gençlerin aileleri ile olan bağı koparılır ve akabinde ülke problemleri, ezilmişlik, haksızlık duyguları yüklenerek isyan ve dava duygusu artırılır. İsyan duygusu artırılan gençler aşırı tepki veren tahammülsüz bir kişiliğe büründürülerek militan kimliği kazandırılmaya çalışılır. Sonuç olarak militan kimliği kazandırılan bir genç, her türlü eylemi gerçekleştirebilecek bir kişiliğe sahip olur.”
Adem Batuhan SEVER