Ragbi Günlükleri 131
Türkiye Ragbi Federasyonu bünyesinde faaliyet gösteren, ragbinin işleyişini planlayan bir kurul var: Ragbi Teknik Kurulu. Ülke ragbisine yön veren bu kuruldadır kulüplerin gözü, kulağı. Kulüplerin gelecek planlarında, organizasyonların gidişatında etkilidir buradan çıkan kararlar.
2022 sezonun geride kalmasıyla birlikte, gelecek planlarının inşası başladı. Kulüpler kendi imkanları dahilinde geleceklerini planlarken, gözleri ve kulakları yine Ragbi Teknik Kurulu’nda olacak.
Ragbi Günlükleri bu hafta, Ragbi Teknik Kurul Başkanı Sayın Oğuzhan DANIŞMAZ’ı ağırlıyor. Geride kalan 2022 sezonunun değerlendirmesini yaptık; gelecek planlarını, merak edilenleri sorduk kendisine. Katılımı için Sayın Danışmaz’a teşekkür ediyor ve röportaja geçiyorum.
ZAFER ERAY(ZE): Okuyucularımıza sizi tanıtarak başlayalım.
OĞUZHAN DANIŞMAZ(OD): Ben Oğuzhan DANIŞMAZ. Ankara’da Şehit Yıldız Gürsoy Kız Meslek Lisesi’nde Beden Eğitimi Öğretmenliği yapıyorum. Trabzon’un Araklı ilçesinde doğdum. Üniversite öğrenimimi, Samsun 19 Mayıs Üniversitesi’nde tamamladım. Türkiye Ragbi Federasyonu Ragbi Teknik Kurul Başkanlığı görevini yürütüyorum.
ZE: Ragbiyle yolunuz nasıl keşisti?
OD: Emekli bir ragbici olan Miraç Ertürk sayesinde. Kendisiyle çocukluk arkadaşıyız, aynı mahallede büyüdük. Bir zamanlar halı saha maçından çıkarken, bize ragbiyi anlatıyordu. Herkes birbirine vuruyor ama hakem düdük çalmıyor ve devam ettiriyor. Bana enterasan gelmişti. Miraç’la yolumuz üniversitede kesişti ve ben futbol antrenmanından çıkarken, onların da ragbi antrenmanı başlayacaktı. Ne olduysa oradan sonra oldu. İyi ki de oldu.
ZE: Oyunculuk kariyerinizi sonlandırdıktan sonra, camiada idareci olarak yer almaya devam ediyorsunuz. Ragbi Teknik Kurul Başkanlığı’ndaki ilk görev yılınız geride kaldı. Görev yaptığınız bu ilk yıl üzerine bir değerlendirme, özeleştiri alalım sizden.
OD: Benim için farklı bir deneyim oldu diyebilirim. Ama daha büyük işler yapacağımızdan kimsenin şüphesi olmasın. Çok farklı bir konum olduğunu belirtmek istiyorum ve sorumluluk gerektiriyor. Örnek olarak, bütün takımları bir şekilde idare etmek gerekiyor. İlk yılımızda bunu elimizden geldiğince yapmaya çalıştık. Adaletli, şeffaf ve hesap verilebilir çözümler ürettik. Önümüzdeki yıl bunun örnekleriyle sıkça karşılaşacağız. Zor olan yanlarından da bahsetmek isterim. Herkesin bir milli takım hayali var ve camiamız başarı istiyor. Bu yüzden, teknik adam ve oyuncu seçimleri üzerinde daha sıkı çalışacağız.
ZE: 2022 yılının ilk yarısında 7’li ragbi liglerinin tamamlandığını gördük. Büyükler ve U18 kategorilerinde maçlar oynandı, şampiyonlar belli oldu. Bu organizasyonlara, organizasyonlarda oynanan maçlara dair değerlendirmeniz nedir? Kulüp düzeyinde oynanan 7’li ragbiyi nasıl buluyorsunuz?
OD: Türkiye ragbi tarihinde ilk defa, U18 disiplininde çok sayıda takımla etaplar yaptık(13 kadın, 20 erkek). Yeni gelen takımlar olduğundan dolayı güç dengesi kurmak amacıyla ”Gelişim Ligi” uyguladık. Büyükler kategorisinde ise, 13 erkek ve 8 kadın takımıyla sezona başladık. Bütün müsabalarda bulundum ve çok güzel maçlar gördüm. Kulüp düzeyinde oynanan maçlarda antrenörlere çok iş düşüyor. Modern ragbinin gerisindeyiz. Buna ayak uydurmamız gerek. Scrum ve line-out özellikleri taşıyacak sporcuların, özel eğitilmesi görüşündeyim. Antrenörler bu konuda araştırmalar yapabilir ve sporcularına iyi bir mevkii seçimi sağlayabilir. Maalesef söylemek istiyorum ki kurallar üzerinde çok çalışılması gerek. Bunun için de Merkez Hakem Kurulu’nun çalışmaları olacak.
ZE: 16 Ağustos 2022 tarihli, federasyon başkanımız imzalı kulüplere gönderilen yazıda, ”Gelecek sene “U18 ve Büyük Erkekler”de ve “U18 ve Büyük Kadınlar”da yer almak isteyen tüm takımların, 15’li takımının olması ve ligde ya da şampiyonada oynama zorunluluğu getirilmiş olup tüm hazırlıklarınızı bu yönde tamamlamanızı tavsiye ederiz.” denilmiştir. Federasyonumuz bu talebinin hálen arkasında mı? 7’li Ragbi Ligleri’nde yarışan takımların, bu talebiniz doğrultusundaki hazırlık süreçleri hakkında bilgi sahibi misiniz?
OD: Bu konu hakkında şu anlık söyleyebileceğim tek şey, 7’li Büyük Erkekler disiplininde oynamak isteyen kulüplerin 15’li takımı olma zorunluluğu olacaktır. 15’li takımı olmayan ve 7’li etaplarında oynamak isteyen takımlara ise, farklı formatta (Gelişim Etabı gibi) bir uygulama ile müsabakalarda yer almalarını planlıyoruz.
ZE: 1 Aralık’ta final maçının oynanmasıyla birlikte, 15’li Ragbi Ligi de tamamlandı. Sezon içerisinde bazı belirsizlikler ve sıkıntılar yaşandığını gördük. Siz bunları neye bağlıyorsunuz? Çözüm öneriniz nedir?
OD: Federasyon Başkanımız ve Başkanvekillerimizle sezon başında yaptığımız toplantıda, 15’li ragbinin bizim için daha çok şeyi ifade ettiğini konuştuk. Onların büyük destekleriyle, minimum 10 takımlı bir şampiyona formatı kurduk. Bizim için önemli ilk öncelik, aralık ayına kadar sezonun tamamlanmasıydı. Çünkü Dünya Ragbi Birliği(World Rugby) üyelik sürecimiz vardı. Çok tolerans tanıdık. Federasyon ve Ragbi Teknik Kurul’u olarak elimizden gelen her şeyi yaptık. Bu konuda, aslında takvimimiz güzeldi. Fakat 1-2 takım, bazı sebeplerden dolayı maçlarını ertelemiş olsa da seri yakalamak isteyen takımlara moral bozukluğu yarattığını gördüm. Gelecek sezon World Rugby tam üyeliğimizi aldığımızda, takvimimiz de belirtilen tarihinde oynanmayan 15’li maçlarında yaptırımlar uygulamayı düşünüyoruz. Tabii ki reglamanımızda belirtilen erteleme şartları göz önüne alınarak.
ZE: Sezon genelinde oynanan 15’li ragbiyi nasıl değerlendiriyorsunuz? İzlediğiniz maçlarda gördüğünüz, kulüplerin üzerine çalışması gereken noktalar neler?
OD: Ligimizde oynanan maçlarda gelecek adına güzel şeyler gördüm. Yeni sporcular, yeni antrenörler ve yeni yüzler tanıdım. 15’li ragbi bundan sonra bizim kalemiz olacaktır. Marmara Grubu’nda oynanan Trakya-Kadıköy maçının skorunu görenler için 3.lük maçı, kimsenin tahmin edemeyeceği gibi bir maç olduğunu düşünüyorum. Aynı şekilde İç Anadolu Grubu’nda oynanan Hacettepe-Eskişehir maçının da final maçına oranla çok farklı bir maç olduğunu gördüm. Gerçekten finallerde mücadele eden takımların bu işe sıkıca sarıldıkları ortada. Yeni eklenen ve gruplarda mücadele eden diğer takımlar ise, gelecek için özellikle genç sporcuların üzerinde durarak bu spora katkıda bulunmaları kaçınılmaz olur. Özellikle şunu belirtmek istiyorum, 15’li ragbide oynatacağınız sporcunun fiziksel özelliklerini de dikkate alarak doğru pozisyonda oynatmalıyız. Özellikle scrum pozisyonunda oynayacak sporcuların, kurallar hakkında bilgi edinmeleri gerekiyor. Özetle, her şey antrenörde bitiyor.
ZE: 2022 yılını bir de mili takımlar açısından değerlendirelim. U18’den başlayarak adım adım gidelim. Yılın en başarılı takımı U18 7’li Ragbi erkek milli takımımız oldu heralde. Kategorilerindeki en üst seviye olan ”Championship”e iyi oynayarak yükseldiler. Önümüzdeki sezon çok daha kuvvetli rakiplerle oynayacaklar. Trophy’deki performansları üzerine bir değerlendirme aldıktan sonra; 2023’teki maçlara nasıl hazırlanacaklarını, oyuncu havuzunun durumunu öğrenmek isteriz.
OD: U18 erkek takımızdan aslında kimse bu başarıyı beklemiyordu. Ama çocukların kamp ortamı, birbiriyle olan uyumları ve yurt dışından gelen deneyimli koç ile bütün bu olaylar birbirini tamamladı ve U18 Avrupa seviyesinde en üst seviyeye yükseldik. Bu sene, 2022 takımından sadece 2 sporcu var elimizde. Bu da demek oluyor ki zamanız az ve işimiz çok zor. Faaliyet takvimimiz neredeyse hazır. 11-12 Mart 2023 tarihinde 7’li Ragbi Türkiye Şampiyonası’nda U18 erkekler Denizli’de sezona başlıyor. Aslında farklı formatları da uygulamayı düşünüyoruz. Mesela, birbirine yakın olan şehirleri aynı grupta toplayıp, ortak bir şehirde oynatmak gibi. Kalabalık bir havuz yapmayı düşünüyoruz. Hedefimiz, bu ligde tutunmak. Kampların olmadığı tarihlerde, antrenörlerin takipleriyle havuzdaki oyuncuları güncel ve hazır hálde tutmaya çalışacağız.
ZE: U18 Kadın takımımız için ne söylemek istersiniz? Onların turnuvası ve oyunu pek parlak değildi. Federasyonumuzun U18 Ligleri’nde, Trabzon’da düzenlenen Okul Sporları Turnuıvası’nda, Denizli’deki Anadolu Yıldızlar Ligi’nde bu takımlarımızı destekleyecek potansiyelde oyuncularımız var mıydı?
OD: U18 kadınlarda aslında tamamen yeni bir takım vardı diyebilirim. Erkeklerdeki gibi bütün oyuncular yaşını doldurmadı. 2023 yılında daha deneyimli oyuncular kadroda olma şansı yakalayacak. Bir nevi yatırım senesi oldu diyebilirim. Federasyonumuz Teknik Kurulu’nun ilk şartlarından birisi, milli takıma seçilecek olan oyuncunun fiilen federasyonun düzenlemiş olduğu faaliyetlerde oynamak zorunda olması ve gözlem ekibinin listesinde bulunmasıdır. Okul Sporları’nda ve Anadolu Yıldızlar Ligi’nde ne yazık ki böyle bir seçme uygulayamıyoruz. Ama Okul Sporları ve Anadolu Yıldızlar Ligi’nde iyi olan sporcuları kulüplere yönlendirerek sporcuya kazanma şansımız oluyor.
ZE: Büyüklere baktığımızda, 7’li Ragbi Kadın takımımız, Trophy seviyesine iyice alıştı ve her turnuvada kendisini geliştiriyor. Bu sezon sizce nasıldılar? Avrupa Oyunları’na hazırlıklar da olacak. Performans testleriyle süreç başladı sanırım. Bu süreçte planlarınız nedir? Sizden öğrenelim.
OD: 7’li Büyük Kadınlar gerçekten büyük iş başardılar. Bence, ihtiyacı oldukları tek şey maç oynamak. Umarım Trophy’e alışmazlar ve onları daha üst seviyede görebiliriz. Bu sezon, yurt dışında oynayan kadın sporcular ile iletişim kurduk. Takviyeler ile takımı daha üst seviyeye getirmeyi planlıyoruz. Avrupa Oyunları’na hazırlık sürecimizi, olimpik testler ile başlattık. Artık daha profesyonel çalışmayı planlıyoruz. Federasyon Başkanımız, kadınlar için çok büyük bir iş başardı. Türkiye Olimpiyat Hazırlık Merkezi’nde(TOHM) uzun süreli kamp için bütün anlaşmaları sağladı. Ama maalesef antrenör problemi yaşıyoruz. Şu an önümüzde Trabzon TOHM’da yapılacak uzun süreli bir kamp planı var. Eğer deneyimli bir antrenör bulursak, kampı başlatmayı düşünüyoruz. Aksi takdirde eski sistemle ilerleyeceğiz. En kısa sürede bu konuyla ilgili bilgilendirme yapacağız.
ZE: 7’li Ragbi erkek takımımız?
OD: 7’li erkek takımımız, şu an Denizli’de olimpik sporcu testlerinde bulunuyor. U18 milli takımındaki sporcular ile birlikte kıyasıya bir rekabet içerisindeler. Dışardan bakıldığında çok tecrübeli deneyimli oyuncular var. Bu sezon Konferans Ligi’nde sezonu 3. tamamladık. Ama 2023 sezonunda Trophy seviyesinde oynama şansımız çok yüksek. Avrupa ragbisi bununla alakalı açıklamayı yakın zamanda yapacaktır. Sürekli aynı seviyede sayıyoruz. Geriye dönüp baktığımızda, farklı bir şey yok. İlerisi için çok daha güzel çalışmalar ile birlikte güzel işler yapacağımıza inanıyorum. Federasyon Başkanımız, erkekler için de Kahramanmaraş TOHM merkeziyle anlaşarak büyük bir başarı sağladı. Umarım antrenör konusunda belirsizliği çözdüğümüzde, kampı 2023 Ocak ayında başlatmayı planlıyoruz. Aksi takdirde, eski dönemlerdeki gibi aralıklı kamplarda devam edeceğiz.
ZE: 15’li Ragbi milli takımımız, gerek performansıyla gerek oyuncu seçimleriyle en çok eleştiri alan takımımız. Bir süredir galibiyete hasretiz. 15’li ragbi tecrübesi eksik oyuncuların tercih edilmesi, resmi maça çıkmadan davet alanların olması rahatsızlık yarattı. 15’li Ragbi milli takımımızın genel performansı ve oyuncu seçim süreciyle ilgili ne söylemek istersiniz?
OD: 15’li ragbide bu sene seçme kriterlerimiz, 2022 yılında 15’li milli takımında bulunmak ve 15’li liginde oynamaktı. Bunun dışında hiçbir oyuncu seçimi olmadı. Yine önceki yıllara baktığımızda, aynı tempoda ilerliyoruz. Bosna Hersek ve Sırbistan kadroları için ilk seçim kadromuz, daha güzeldi. Ama 1 aylık kamp ve maç sürecini neredeyse 10’a yakın sporcu kabul etmedi. Antrenör konusunda birkaç şey söylemek istiyorum. Bu sene 15’li ragbide, pozisyonlarına göre önceki yıllarda bu oyunu uzun süreli oynayan sporculardan antrenör olarak yararlanmak istiyoruz. Karadağ maçını kazanarak galibiyet hasretine son vermek istiyoruz.
ZE: Kulüpler; ekonomik sebepler yüzünden liglere katılırken, tercih yapmak durumunda kalabiliyor. Böyle olunca, o kulüplerdeki yetenekli sporcular, federasyonun ilgili liginde oynamadığından, hak etseler bile milli takımlara seçilemiyorlar. Yıl içerisinde oynadıkları Okul Sporları, Anadolu Yıldızları, Üniversiteler Ligi gibi resmi turnuvalarda gösterdikleri performanslar, milli takımlara seçilebilmeleri için kriter olamaz mı? Sonuçta kaybeden milli takımımız olmuyor mu?
OD: Aslında az önceki 15’li sorusunda, bunun cevabı mevcut. Federasyonumuz liginde fiilen oynamak şartı koyuyoruz. Federasyonumuz liginde oynamayan oyuncuyu seçmek gibi bir durum söz konusu olursa, olay tamamen resmiyetin dışına çıkıyor. Başarı fedakarlık ister, başarı çalışma ister. Bu yüzden, ligimizde fedakarlık ederek deplasmanlara giden ve mücadele eden takımlar varken, yılda bir kere yapılan ve imkanları rahat olan bir yerden sporcu seçimi mantıklı gelmiyor. Yine dediğim gibi gerçekten fark yaratan sporcu olduğunda yönlendirmek için her şeyi yapıyoruz.
ZE: Dünya Ragbi Birliği’ne üyelik şartlarında ne durumdayız? Şartları yerine getirmek için bu sezon yaşadığımız sıkıntıların benzerini, gelecek sezonlarda yaşama ihtimali karşısında nasıl reaksiyon alacaksınız?
OD: 1 Ocak tarihinde, World Rugby üyelik için toplantı yapacak ve bunun için ülkemize 4 gözlemci gönderecek. Bütün şartlar yerine getirildi. Federasyon Başkanımız geçen hafta Fransa’da bunun için büyük bir adım attı ve artık işimiz daha kolay. Üyelik gerçekleştiği an, 15’li ragbinin tamamen kendini bulacağı andır. Eğer Avrupa ragbisinde kendinizi kanıtlamak istiyorsanız, 15’li ragbide bir şeyler başarmanız gerek.
ZE: Ekonomik konulara geçelim istiyorum. Her geçen gün artan gider kalemleri, destek bulmakta zorlanan kulüplerimizin işini daha da zorlaştırıyor. Ulaşım masrafları, en önemli gider kalemi şu an. Bunun yanında saha, ambulans, seyahat sağlık sigortası, oyuncuların beslenme ücretlerinde de ciddi artışlar var. Federasyondan aldığımız yolluk harcırahlar bir nebze olsa nefes almamıza yardımcı oluyorken, uzun süredir bu destekleri de alamıyoruz. Hak edişlerini alamayan hakemler, maçlara çıkmak istemiyor. Bu yüzden kulüplere, turnuvaya gelirken hakem getirme zorunluluğu getirildi. Milli takım kamplarına giden sporcular, yol ücretlerini kendileri karşılıyor. Genel olarak camiamızda, ciddi bir ekonomik buhran durumu var. Bu durumu nasıl aşacağız? Federasyonumuzun sponsorluk çalışmaları ne durumda? 2023 yılında daha da ağırlaşması beklenen ekonomik şartlar karşısında hazırlığımız ne olacak?
OD: Federasyonumuz aslında bu konu hakkında çalışmalar yapıyor. Örnek olarak, bu sene Türkiye Şampiyonası yapma sebebimiz, İl Müdürlükleri’nin direkt olarak Türkiye Şampiyonası’na katılan takımlara destek sağlamaları. Özellikle 15’li ligimiz için sponsor arayışlarımız var. Hakem konusuna gelecek olursam, bu dönem geniş bir hakem kitlesine ulaştık. Her turnuvada neredeyse hakemlerimiz farklıydı ve hakem ödemelerinin neredeyse tamamı yapıldı. Kulüplere hakem getirme zorunluluğunun ilk önceliği, kulüplerin hakem heyetinde kendi hakemlerininde bulunması ve herhangi bir tereddütün olmaması içindir. Kendi hakemlerini getiren takımların hakemlerine ödemeler yapılacaktır. Milli takıma giden sporcuların yol masrafları gecikmeli olarak ödeniyor. Yani, ödeme önceliği bakımından aslında son sıralara koyabiliriz. Ucunda Bayrak için savaşma fırsatı var. Genel olarak ekonomik bir sorun var. Ama bu sene bütçenin artması ve Başkanımızın ve Yönetim ekibinin Bakanlıkla ikili çalışmalarıyla borçların tamamının kapatılması söz konusu. 2023 yılında takımlara ekonomik olarak bizim şöyle bir düşüncemiz var: 7’li grupları belirlenirken, birbirine yakın olan şehirlerin aynı grupta mücadele etmesi ve 15’li ragbinin aynı şekilde devam ederek, sponsorluk olmasa bile Federasyonumuzun bir kolaylık sağlaması durumu ortada. Umarım ekonomik olarak güzel bir sezon geçireceğiz.
ZE: Federasyonumuzun ragbi adına gelecek planlarını sormak istiyorum. 2023 yılının sezon takvimi ve lig yapısından başlayarak, diğer planlarınızı öğrenebilir miyiz?
OD: Şu anda ilk önceliğimiz, büyük kadınlarla olimpiyat yolunda ses çıkarmak. Bunun için bütün imkanları zorlayacağız. Erkeklerde, Trophy seviyesinde ilk 2’ye girdiğinizde, olimpiyatlar için kalifikasyon maçlarına çıkacağız. Uzun bir hedef koyacak olursak, 2028 Olimpiyatları’nda yer almak istiyoruz. Bunun için Bakanlık, TOHM merkezini ilk defa bir takım sporuna açmış durumda. Şu anda 2023 sezonu faaliyet takvimimiz hazır sayılır. 7’li ragbinin bütün etaplarında Türkiye Şampiyonası formatı olacak. İlk öncelik, takımların ekonomik yapılarını ve ulaşım imkanlarını dikkate alarak fikstürü hazırlamak. Bütün disiplinlerde en az 3 etap olacaktır. Son etabı, final etabı olarak 8 takımla oynatmayı planlıyoruz. Bu durumda başvurular, liglerden önce 1 ya da 2 hafta önceden alınacak olup, fikstür teknik toplantıda çekilecektir.
ZE: 2023 yılı, Cumhuriyetimizin 100. Yılı olacak. Bu özel ve anlamlı yıl için ülkemize, uluslararası ragbi turnuvalarına ev sahipliği yapmak yakışır diye düşünüyorum. Milli takımlarımızın yarışacağı Avrupa Serileri’nin 2023 yılında ülkemizde düzenlenmesi çok anlamlı olurdu. Bu fikir üzerine siz ne düşünüyorsunuz? Cumhuriyetimizin 100. Yılı’na özel, sizin planlarınız var mı?
OD: Şu anda Avrupa takvimi açıklandı ve belirsiz olan tek disiplin, U18 Erkekler Şampiyonası. Başkanımız, geçen haftaki Avrupa Ragbi Birliği toplantısında bu turnuvaya talip olduğumuzu resmen bildirdi. Bunun yanı sıra Akdeniz Oyunları’na ragbinin tekrardan girmesiyle beraber, burada yer alabileceğiz. Üniversite Oyunları’nın gelecek dönem Türkiye’de oynanması planları da masada. Sizin de belirttiğiniz gibi Cumhuriyetimizin 100. yılında, Türkiye adına bütün imkanları zorlamak gerekiyor. Bunun için Federasyonumuz elinden geleni yapıyor. Cumhuriyetimizin 100. Yılı’na özel, Ağustos ayında Plaj Ragbi Türkiye Şampiyonası düzenlemeyi planlıyoruz. Takvimimize ekledik.
ZE: Eklemek istediğinizle tamamlayabiliriz.
OD: Teknik Kurul Başkanı olarak şunları belirtmek istiyorum. Camiamız küçük ama gittikçe büyüyor. Hiçbir şey dışarıdan göründüğü gibi değil. İçeri girdiğinizde, bunu anlarsınız illaki. İçerde yapılan çalışmalar, verilen emekler, çekilen çileler, ailelerinden uzak insanlar ve her şey güzel olsun diye fedakarlık edenler… Hangisini söylesem az gelir. Elbette herkes zorluk çekiyor ama sizlerin de içinden gelen biri olarak söylüyorum, birlik olarak her şeyin üstesinden gelebiliriz. Sporcuya veya antrenöre ne olursa olsun kapım her zaman açık. Tavsiyeleriniz, önerileriniz… Hepsini dikkate almaya çalışıyorum ve böyle yaparak da bazı şeylerin üstesinden geliyoruz. Bu göreve beni layık gören Federasyon Başkanımız Murat PAZAN’a, her zaman desteklerini benden esirgemeyen ve yol gösteren abi ve abla olarak gördüğüm Filiz Başkanım ve Bülent Başkanıma teşekkürlerimi sunarım. Bu vesileyle, benimle röportaj yaparak Federasyonumuz adına sesimize ses olan Zafer ERAY’a ayrıca teşekkür eder; gelecek sezon, 2022 Yılı’nda Üniversiteler Ligi’ndeki şampiyonluğunuzu, bizim ligimizde de göstermenizi temenni ederim. Sağlıcakla kalın.