Selimiye’nin gölgesinde kan bağışı mesaisi

Selimiye’nin gölgesinde kan bağışı mesaisi
Yayınlama: 28.02.2026 09:55
27

Edirne Kızılay Kan Bağışı Merkezi Müdürlüğü tarafından Selimiye Meydanı’nda kan bağışı etkinliği düzenlendi.

Edirne Kızılay Kan Bağışı Merkezi Müdürlüğü, ‘Kan acil değil, sürekli bir ihtiyaçtır’ sloganıyla yürüttüğü çalışmalar kapsamında etkinlik düzenledi. Selimiye Camii’nin gölgesinde kurulan mobil bağış çadırı, gün boyu çok sayıda gönüllü bağışçıyı ağırladı.

Selimiyenin golgesinde kan bagisi mesaisi 3 | Edirne Ahval Gazetesi
Selimiye'nin gölgesinde kan bağışı mesaisi | Edirne Ahval Gazetesi

Bağışlanan her bir ünite kanın ayrıştırılarak üç farklı kişinin hayatını kurtardığını belirten Edirne Kızılay Kan Bağışı Merkezi Müdürü Dr. Batuhan Değiş, “Vatandaşlarımızın etkinliğimize yoğun ilgi göstermesi bizleri oldukça mutlu etti. Unutmamalıyız ki kan, kaynağı sadece insan olan ve başka bir alternatifi bulunmayan bir tedavi aracıdır. Tüm vatandaşlarımızı bu sürekli ihtiyacın bir parçası olmaya ve düzenli bağış yapmaya davet ediyoruz.” dedi.

Selimiyenin golgesinde kan bagisi mesaisi 2 | Edirne Ahval Gazetesi
Selimiye'nin gölgesinde kan bağışı mesaisi | Edirne Ahval Gazetesi

Kızılay Edirne İl Başkanı Gözde Emel Baytar da, mobil bağış çadırını ziyaret ederek yetkililerden bilgiler aldı ve vatandaşlarla sohbet etti. Kan stoklarının güncel tutulmasının önemine vurgu yapan Baytar, Edirne halkının gösterdiği duyarlılığın memnuniyet verici olduğunu ifade etti.

Haber Merkezi

Sahadaki deneyimini ve gözlemlerini kelimelere döken kalemlerimizle, sadece olanı değil, olması gerekeni de irdeliyoruz. Şehrin sesini daha gür duyurmak ve doğru bilgiyi en şeffaf haliyle ulaştırmak için buradayız.
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.