Taybıllı; ‘Çeltik üreticisi vurgun yemiş gibi’

Çeltikte hem üreticinin hem de tüketicinin mağdur olduğuna dikkat çeken CHP Edirne İl Başkanı Av. Harika Taybıllı; “Çeltik üreticisi vurgun yemiş gibi! TMO’nun açıkladığı fiyatların maliyet fiyatlarının altında kalması, çeltik üreticisini özel sektörün önüne atıyor. Üretici, ürettiği çeltiği ucuza satarken, tüketici pirinci pahalıya tüketiyor. Üreticiden elindeki ürün, maliyetinin altında alınırken; tüketici bu fiyatların çok üzerinde ürünü alıyor” dedi.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Edirne İl Başkanı Av. Harika Taybıllı, Uzunköprü’ye bağlı Altınyazı ve Balaban köylerinde çeltik hasadına katılarak, üreticilerle bir araya gelerek sorunlarını dinledi. Taybıllı’ya Uzunköprü Belediye Başkanı Ediz Martin, İl Genel Meclis Üyemiz Mustafa Üstün, Uzunköprü Ziraat Odası Başkanı Özcan Kayalı da eşlik etti.

‘TMO’NUN FİYATLARI MALİYET FİYATLARININ ALTINDA KALDI’

Çeltiğin, üreticiden ucuz fiyatla alınmasına karşın, vatandaşın pirinci pahalıya tükettiğine dikkat çeken İl Başkanı Av. Taybıllı; “Çeltik üreticisi vurgun yemiş gibi! TMO’nun açıkladığı fiyatların maliyet fiyatlarının altında kalması, çeltik üreticisini özel sektörün önüne atıyor. Üretici, ürettiği çeltiği ucuza satarken, tüketici pirinci pahalıya tüketiyor. Üreticiden elindeki ürün, maliyetinin altında alınırken; tüketici bu fiyatların çok üzerinde ürünü alıyor. Ürün, üreticiden tüketiciye geçene kadar, aradakiler kazanırken, üretici de tüketici de mağdur oluyor” diye konuştu.

‘ÜRETİMİN SÜRDÜRÜLEBİLMESİ İÇİN TMO TARAFINDAN FİYATLAR GÜNCELLENMELİ’

Toprak Mahsulleri Ofisi’ne (TMO) çeltik alım fiyatını güncelleme çağrısında bulunan Taybıllı; “Yaptığımız ziyaretlerde gördük ki, üretici fiyatlardan ve alım politikalarından oldukça muzdarip. Üretimin sürdürülebilmesi için TMO’dan fiyat güncellemesi yapılması çektik üreticisi açısından zorunluluk halinde. Sulama sorunlarının giderilmesi için baraj yatırımlarının ivedilikle tamamlanması ve daha fazla ekim alanı açılması ve çift ürün alınması için toplulaştırmanın bitirilmesi gerekliliği de açıkça görülmekte. Gittiğimiz her yerde aynı durum. Vatandaş sıkıntıda, vatandaş geçim derdinde. Cumhuriyet Halk Partisi olarak tüm sıkıntıların, dertlerin farkındayız. Geçim yoksa seçim var diyoruz ve Cumhuriyet Halk Partisi iktidarında vatandaşın derdinin çaresi olacağımızı bir kez daha belirtiyoruz” şeklinde konuştu.

Haber Merkezi

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu