Tezgahlar kışlıklarla donandı
Edirne’de yoğun bir gün daha geçiren Ulus Pazarı’nda, tezgahlar kışlık ürünlerle donatıldı. Pazara olan yoğun ilginin esnafı memnun ettiğini dile getiren UPEK Başkanı Barış Atkoşan, esnafın artan maliyetlere karşın ürün fiyatlarını minimumda tutmaya gayret gösterdiğini ifade etti.
Edirne’de her Cuma günü kurulan ve yerli yabancı herkesin yoğun ilgi gösterdiği Ulus Pazarı’nda tezgahlar kışlık ürünlerle donatıldı. Ulus Pazarı Esnaf Kooperatifi (UPEK) Başkanı Barış Atkoşan, pazara olan yoğun ilginin esnafı memnun ettiğini söyledi.
‘ESNAFIN MASRAFI ESKİSİ GİBİ DEĞİL’
Artan maliyetlere karşın, Pazar esnafının fiyatları minimumda tutmaya gayret ettiğini kaydeden Atkoşan; “Tabii ki havaların soğumaya başlamasıyla ve artık kış sezonunun girmesiyle birlikte, kışlık ürünler tezgahlardaki yerlerini almaya başladı. Fiyatlar, olabildiğince uygun tutulmaya çalışılıyor. Fakat artık esnafın masrafı da geçmiş dönemlerdeki gibi değil. Yine en iyi ürünleri en uygun fiyatlara müşterilerimizin bulacağı yer; Edirne Ulus Pazarı” şeklinde konuştu.
‘BULGAR VE YERLİ MÜŞTERİNİN İLGİSİ MEMNUNİYET VERİCİ’
Kente gelen Bulgar ziyaretçilerin pazara yoğun ilgi gösterdiğini söyleyen Atkoşan; “Özellikle Bulgarların pazara ilgisi oldukça yoğun, bu artarak da devam ediyor. Tabii ki Edirneli müşterilerimizin de pazara olan ilgileri memnuniyet verici. Dolayısıyla ürün çeşitliliğinin mümkün olduğunca bol olmasından kaynaklı bu. Dediğimiz gibi esnafımız da fiyatları mümkün olduğu kadar uygun tutmaya çalışıyor. Takdir edersiniz ki ülkenin de bir gerçeği var. Geçekten maliyetler eskisi gibi değil, daha fazla artmış durumda. Fakat yine pazarımız fiyat noktasında daha uygun” diye konuştu.
‘YUNAN MÜŞTERİLERİMİZİ DE PAZARIMIZDA GÖRMEK İSTİYORUZ’
Yunan müşterilerin eskiye oranla pazara daha az ilgi gösterdiğini anlatan Atkoşan; “Yunan müşterilerimiz, çok yoğun olmamak kaydıyla var. Ama o ilk dönemlerdeki gibi değil. Tabii ki artmasını arzu ediyoruz ama sadece bizim istememizle olmuyor. Eskiye nazaran Yunan müşteri varlığı, pazarımızda çok az. Bunun gerekçesi olarak; daha önce Yunanistan’la aramızda mültecilerle ilgili bir problem olmuştu. Ondan sonra Yunan müşterilerimizde ciddi bir azalma oldu. Zaman içerisinde bunun toparlanacağını düşünüyoruz, ama bu çok hızlı olmuyor. Çok yavaş devam ediyor. Orada yaşadığımız için bilemiyoruz, ama Yunan müşterilerimizi de pazarımızda görmek istiyoruz” ifadelerini kullandı.
Adem Batuhan SEVER