TOKİ projesinde ilk teslim tarihini Cumhurbaşkanı Erdoğan açıkladı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Aydın’da düzenlenen “Ev Sahibi Türkiye” kura çekimi, anahtar teslimi ve toplu açılış töreninde, Türkiye genelinde hayata geçirilecek 500 bin sosyal konut projesinin ilk teslimatlarının yapılacağı tarihi açıkladı.
Aydın Büyükşehir Belediye Binası önünde gerçekleştirilen; “Ev Sahibi Türkiye” 6.973 Kura Çekimi, 1.482 Konut Anahtar Teslimi, Şehir Hastanesi ve Yapımı Tamamlanan Diğer Yatırımların Toplu Açılış Töreni’ne katılan Cumhurbaşkanı Erdoğan, törende kapsamlı bir konuşma yaptı.
“İLK ANAHTARLARI MART 2027’DE TESLİM EDECEĞİZ”
Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Ev Sahibi Türkiye” sloganıyla yeni bir konut hamlesi başlattıklarını belirterek, “Projemiz kapsamında ülkemiz genelinde toplam 500 bin sosyal konut inşa edeceğiz. Bu büyük projede konutlarla birlikte sosyal yaşamı güçlendirecek adımlar da atıyoruz. 500 mahalle konağını, 500 anaokulunu, aile sağlığı merkezlerini, gündüz bakımevlerini, taziye evlerini, misafirhaneleri ve spor salonlarını da sosyal konutlarla birlikte Türkiye’mize kazandıracağız” dedi.
Yüzyılın Konut Projesi’nin kura çekimlerine geçtiğimiz ay başlandığını hatırlatan Erdoğan, sosyal konutların ilk teslimatlarının 2027 yılının Mart ayından itibaren yapılmasının planlandığını vurguladı.
AYDIN’DA 6 BİN 973 KONUT İÇİN KURA ÇEKİLDİ
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Aydın özelinde yapılan çalışmalara da değinerek, “Bugün Aydın’da merkezde 2 bin 100, ilçelerde 4 bin 873 olmak üzere toplam 6 bin 973 konutun kura çekimini gerçekleştiriyoruz. Sosyal konutlarımız şimdiden Aydınlı kardeşlerimize hayırlı, uğurlu olsun” ifadelerini kullandı.
“AYDIN’A MAHCUP OLMAMAK İÇİN GECE GÜNDÜZ ÇALIŞIYORUZ”
Aydın’da bulunmaktan büyük mutluluk duyduğunu dile getiren Cumhurbaşkanı Erdoğan, şehrin tarihi ve kültürel mirasına dikkat çekerek, “Tarih ve medeniyet kokan ovası, dağı, deniziyle eşsiz güzelliklere sahip Aydın’da olmanın bahtiyarlığını yaşıyorum. Bizi bağrınıza bastınız, kucakladınız. Bugün bir kez daha efeler şehri, merhum Menderes’in şehri olduğunuzu gösterdiniz” dedi.
Vatandaşlara teşekkür eden Erdoğan, “Coşkunuz, dayanışmanız, sevginiz, heyecanınız ve ahde vefanız için her birinize ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Bu güveni boşa çıkarmamak için çalışıyoruz. Aydın’a mahcup olmamak, Aydın’ı mahcup etmemek için gece gündüz demeden gayret gösteriyoruz” şeklinde konuştu.
DEVLETİN TÜM KURUMLARI AYDIN İÇİN SEFERBER
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Aydın’da yürütülen yatırımların devletin tüm kurumlarının iş birliğiyle sürdüğünü belirterek, “Büyükşehir belediyemiz, valiliğimiz ve bakanlıklarımız Aydın için seferber olmuş durumda. Devletimizin tüm kurumları tam bir koordinasyon içinde, Aydın’ı daha da güzelleştirmenin ve kalkındırmanın mücadelesini veriyor” ifadelerini kullandı.
87,5 MİLYAR LİRALIK YATIRIM HİZMETE SUNULDU
Cumhurbaşkanı Erdoğan, törende ayrıca toplam değeri 87,5 milyar lirayı aşan yatırımların Aydın’ın hizmetine sunulduğunu açıklayarak, yapılan yatırımların kente ve vatandaşlara hayırlı olmasını diledi.



