‘Toprak’ Dede ile ‘Yaprak’ Dede anıldı…

Yayınlama: 19.01.2026
Düzenleme: 19.01.2026 16:14
0
A+
A-

TEMA Vakfı’nın kurucularından, “Toprak Dede” lakabıyla bilinen Hayrettin Karaca ve “Yaprak Dede”  A. Nihat Gökyiğit, Kocasinan Mahallesi’nde vali konağı yanındaki Hayrettin Karaca Parkı’nda anıldı. Düzenlene anma programında basın açıklamasını Mezun TEMA Edirne İl Koordinatörü Kıymet Pınar Çalım tarafından gerçekleştirildi. Çalım, “Kurucularımızdan bize kalan en büyük miras; insanın doğayla uyum içinde yaşayabileceği bir geleceği birlikte inşa etme sorumluluğudur. Bugün attığımız her adımda, gerçekleştirdiğimiz her etkinlikte, onların izlerini takip ediyoruz” dedi.

Mezun TEMA Edirne İl Koordinatörü Kıymet Pınar Çalım, “Bugün burada; yaşamlarını toprağa, doğaya ve geleceğe adayan iki büyük değerimizi, Kurucu Onursal Başkanlarımız merhum Hayrettin Karaca’yı ve merhum A. Nihat Gökyiğit’i saygı, minnet ve özlemle anmak için bir aradayız.

WhatsApp Image 2026 01 19 at 14.20.47 | Edirne Ahval Gazetesi
‘Toprak’ Dede ile ‘Yaprak’ Dede anıldı… | Edirne Ahval Gazetesi

Hayrettin Karaca ve Nihat Gökyiğit; yalnızca TEMA Vakfı’nın kurucuları değil, bu topraklarda doğaya sahip çıkmanın mümkün olduğunu bizlere gösteren iki güçlü doğa dostuydu. Onlar, doğaya duydukları sevdayı sözde bırakmadılar; ömürlerini bu sevdayı eyleme dönüştürmeye adadılar.

Bugün “Toprak Dede” ve “Yaprak Dede” diye anılmalarının nedeni de tam olarak budur. Anadolu’nun dört bir yanında toprağa dokundular, insana dokundular, umut ektiler. Bir insanın inandığında ve sevdiğinde neleri değiştirebileceğini hepimize gösterdiler.

Onlarla vedalaşmak, TEMA Vakfı ailesi için çok zor bir süreçti. Aradan yıllar geçmiş olsa da, yokluklarının hüznünü hâlâ yüreğimizde hissediyoruz. Ancak biliyoruz ki; onların hayalleri, idealleri ve öğretileri bugün hâlâ bizimle yaşamaya devam ediyor.

Kurucularımızdan bize kalan en büyük miras; insanın doğayla uyum içinde yaşayabileceği bir geleceği birlikte inşa etme sorumluluğudur. Bugün attığımız her adımda, gerçekleştirdiğimiz her etkinlikte, onların izlerini takip ediyoruz.

19–25 Ocak tarihleri arasında gerçekleştirdiğimiz Anma ve Anlama Haftası, sadece bir anma değil; aynı zamanda durup düşünme, anladığımızı hayata geçirme haftasıdır. Bugün burada, Hayrettin Karaca Parkı’nda bir araya gelmemiz de bunun en güzel göstergesidir.

Sizlerin emeği, inancı ve gönüllü desteği sayesinde; onların açtığı yolda kararlılıkla yürümeye devam ediyoruz. TEMA Vakfı, siz gönüllülerle birlikte kökleri sağlam, dalları geleceğe uzanan büyük bir yaşam ağacıdır.

Ben, TEMA Vakfı Edirne İl Temsilcisi olarak, başta burada bulunan siz değerli gönüllülerimiz olmak üzere; doğaya sahip çıkan, toprağı koruyan, yarınlar için sorumluluk alan herkese yürekten teşekkür ediyorum.

Hayrettin Karaca’yı ve A. Nihat Gökyiğit’i bir kez daha saygı, rahmet ve minnetle anıyor; onların bizlere emanet ettiği bu güzel ülkeye, bu bereketli topraklara hep birlikte sahip çıkmaya devam edeceğimizi bir kez daha vurgulamak istiyorum.” dedi.

Adem Batuhan SEVER

REKLAM ALANI
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.