Tunçyürek; ‘Yaşam sürdürmenin bile mümkün olmadığı ücret’

Memleket Partisi Edirne İl Başkanı Süheyl Tunçyürek, yüzde 30’luk artışla 22 bin 104 lira olarak belirlenen 2025 yılı asgari ücretiyle ilgili değerlendirmede bulunarak; “Dalga geçmeye başladılar. Dün açıklanan 22.104 TL asgari ücret, ne bir ailenin geçimini sağlamaya ne de bir bireyin insanca yaşamasına yeter. Bu rakam, bırakın hayatı kolaylaştırmayı, insanlara yaşam sürdürmenin bile mümkün olmadığını hissettiren bir karar olmuştur” dedi.

Tunçyürek, yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi:

“Dalga geçmeye başladılar. Dün açıklanan 22.104 TL asgari ücret, ne bir ailenin geçimini sağlamaya ne de bir bireyin insanca yaşamasına yeter. Bu rakam, bırakın hayatı kolaylaştırmayı, insanlara yaşam sürdürmenin bile mümkün olmadığını hissettiren bir karar olmuştur. Halk bu kadar zorluk çekerken, bu ücretin bir çözüm gibi sunulması adeta milletle dalga geçmekten başka bir şey değildir.

Artık yeter. İnsanların geçim derdi içinde boğulmasını, yaşam mücadelesi verirken umutlarını kaybetmesini kabul etmiyoruz. Vatandaşlarımız, emeğinin karşılığını almak ve çocuklarına daha iyi bir gelecek sağlamak istiyor. Ancak bu ücretle bırakın geleceği, bugünü bile kurtarmak imkânsız.

Memleket Partisi olarak, halkın sırtına yüklenen bu ekonomik zulme karşı mücadelemizi sürdüreceğiz. Kimsenin alın teriyle, umuduyla alay edilmesine göz yummayacağız. Bu ülkenin insanları her şeyin en iyisini hak ediyor, onları bu çaresizliğe mahkûm etmeye kimsenin hakkı yok.”

Haber Merkezi

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
error: İçerik korunmaktadır !!