Yeni İl Halk Kütüphanesi’nde son dokunuşlar!

Edirne Valiliği, yapımı büyük oranda tamamlanan İl Halk Kütüphanesi’nin yıl sonuna kadar hizmete açılacağını açıkladı. Türkiye’deki örnek projelerden biri olarak gösterilen kütüphane; 1150 kişilik okuma alanı, 200 binden fazla kitaplık koleksiyon, kent kitaplığı, el yazması eserler, çocuklara özel kütüphane bölümleri ve 7/24 açık çalışma alanlarıyla dikkat çekecek.
Edirne Valiliği, yapımı süren Edirne İl Halk Kütüphanesi projesinde çalışmaların son aşamaya geldiğini duyurdu. Türkiye’deki örnek projelerden biri olarak gösterilen yeni kütüphane binasının yıl sonuna kadar tamamlanarak hizmete açılması hedefleniyor. Edirne Valisi Yunus Sezer, kütüphanedeki çalışmaları inceleyerek, yetkililerden bilgi aldı.

Valilikten yapılan açıklamada, modern mimarisi ve çok yönlü kullanım alanlarıyla dikkat çeken kütüphanenin, kentte bilgiye erişim ve kültürel yaşam açısından önemli bir merkez olacağı belirtildi. Açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“Ülkemizdeki ilk örneklerinden biri olacak İl Halk Kütüphanemizin yapımını yıl sonuna kadar tamamlayarak hizmete açmayı hedefliyoruz. Kütüphanemizde; 1150 kişinin aynı anda faydalanabileceği okuma alanları, 200 binden fazla kitabın yer aldığı geniş koleksiyon, kent kitaplığı ve el yazması eserler yer alacak. Ayrıca 0-3, 4-6 ve 7-14 yaş gruplarına yönelik çocuk kütüphaneleri, engelli bireylerin kullanımına uygun alanlar, 7/24 açık çalışma alanları, kafeterya, cep sinemaları, konferans salonları ve atölyeler bulunacak.”

Valilik, kütüphanenin Edirne’nin eğitim, kültür ve sosyal hayatına büyük katkı sağlayacağını vurgularken, projeye destek veren isimlere teşekkür etti. Yapılan açıklamada, “Bu kıymetli eseri ilimize kazandırmamızda desteklerini esirgemeyen Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’a, Kültür ve Turizm Bakanımız Sayın Mehmet Nuri Ersoy’a ve emeği geçen herkese şükranlarımızı sunuyoruz” denildi.
Haber Merkezi





