Yeşilay Başkanı Dinç; ‘Büyük bir bağımlılık dalgası geliyor’

Bir dizi ziyarette bulunmak üzere Edirne’ye gelen Türkiye Yeşilay Cemiyeti (Yeşilay) Genel Başkanı Mehmet Dinç, Edirne Şubesi’nde yaptığı açıklamada, dünyada bağımlılık tehdidinin arttığına dikkat çekti. Dinç; “Bağımlılıkla alakalı ülkemizde ve dünyada büyük bir gündemimiz var. Büyük bir dalga geliyor, tehdit arttı, tehlikeler büyüdü. Bu noktada bizim de gayretimizi arttırmamız gerekiyor. Türkiye’deki 120 şubede, 105 YEDAM’ında, 181 Genç Yeşilay Kulübü’nde, 110 Yeşilay Spor Kulübü’nde insanlarımız bağımlı olmasın diye çalışmalar yapıyoruz” dedi.
Yeşilay Genel Başkanı Mehmet Dinç, Edirne’de Yeşilay Şubesi gönüllüleri ve personeliyle bir araya geldi. Edirne Yeşilay Danışmanlık Merkezi’ni (YEDAM) ziyaret ederek programına başlayan Dinç, ardından Yeşilay Edirne Şubesi’nde Trakya Bölge Koordinatörü Sebahattin Bilgiç, Edirne Şube Başkanı Müzekka Bayrak, gönüllüler ve çalışanlarla buluştu.

Burada yaptığı konuşmada bağımlılık tehdidine dikkat çeken Dinç, dünyada büyük bir bağımlılık dalgasının yaklaştığını belirterek, “Bağımlılıkla alakalı ülkemizde ve dünyada büyük bir gündemimiz var. Büyük bir dalga geliyor, tehdit arttı, tehlikeler büyüdü. Bu noktada bizim de gayretimizi arttırmamız gerekiyor. Türkiye’deki 120 şubede, 105 YEDAM’ında, 181 Genç Yeşilay Kulübü’nde, 110 Yeşilay Spor Kulübü’nde insanlarımız bağımlı olmasın diye çalışmalar yapıyoruz” dedi.

Trakya’da genç gönüllülerle önemli faaliyetler yürüttüklerini belirten Dinç, “Trakya’da 634 Genç Yeşilay gönüllümüz var. Bilinçli bir şekilde eğlenmenin kültürünü oluşturmak için güzel çalışmalar yapıyorlar. Bu sayı 6 bin 34 olacak, Trakya’daki bütün üniversiteleri kapsayacak” ifadelerini kullandı.
Kadın gönüllülerin önemine de değinen Dinç, “Kadın komisyonumuz, özellikle anneleri bilinçlendirme konusunda yoğun çalışmalar yapıyor. 575 kadın gönüllümüz var. Çünkü anneler ve kadınlar güçlü olursa toplum da güçlü olur” dedi.
Edirne’de bağımlılıkla mücadelede önleme çalışmalarına büyük önem verdiklerini vurgulayan Dinç, “Edirne’de her çocuğumuzun, her gencimizin bağımsız olması için çalışıyoruz. Edirne merkez ve Keşan’daki iki YEDAM, ücretsiz ve gizlilik esasına göre hizmet veriyor. Bu mücadeleyi yılmadan sürdüreceğiz. Edirneli hemşehrilerimizin desteğini bekliyoruz” diye konuştu.
Program sonunda Dinç, Yeşilay Edirne Şubesi personeli ve gönüllüleriyle yürütülen faaliyetler hakkında bilgi aldı.
Haber Merkezi