Ağaç kardeşleri yetişiyor

 

TEMA Vakfı Edirne İl Temsilciliği’nin düzenlediği etkinlikte ‘Ağaç Kardeşliği Projesi’ çerçevesinde Yüksel Yeşil ilkokulu’nda öğrencilere dağıtılan karaçam tohumları toprakla buluştu. Proje TEMA Vakfı İl Temsilcisi Şirin Çoğal, Trakya Üniversitesi  Genç TEMA Başkanı Taha Yusuf Kara  ve sınıf öğretmeni Dilek Özkaraoğlu tarafından gerçekleştirildi.

Çoğal“Ağaç Kardeşliği ile doğa sevgisini içselleştiren nesiller yetiştirmeyi hedefliyoruz. Çünkü geleceğimiz olan çocukların doğayı koruyabilmeleri için öncelikle onu tanımaları ve sevmeleri gerekiyor. Ayrıca Ağaç Kardeşliği’ne dahil olan her çocuk, kendi fidanını yetiştirme deneyimi yaşayacak. 23 Mart’ta MERİÇ ilçemizin Subaşı Beldesinde  6000 fidanlık ‘Çocuklar Hatıra Ormanı’ oluşturacağız. Bu sayede hem çocukların yetiştirdikleri hem de hatıra ormanı kapsamındaki fidanlarla birlikte toplam 12 bin fidan toprakla buluşacak’’dedi.

ÇOCUKLAR YENİ KAVRAMLARLA TANIŞIYOR

Projenin çocukların doğada uygulamalar yaparak öğrenmesini ve doğayla duygu bağlarının güçlendirilmesini amaçladığını belirten Şirin ÇOĞAL, Çocuklar Hatıra Ormanı’yla da erozyonla mücadeleye katkı sunacaklarını ifade etti. Ağaç Kardeşliği projesinin ilkokul 3. sınıfta başlayıp, 4. sınıfta devam eden uzun soluklu bir program olduğunu bildiren ÇOĞAL, 8 etkinlikten oluşan programda, çocukların kendi tohumlarını ekeceğini ve fidanlarını gözlemleyeceğini aktardı.

Çoğal, “Ayrıca eğitim programına katılan her bir çocuk adına Edirne  Meriç ilçemizde oluşturulacak ‘Adım Adım Çocuklar Hatıra Ormanları’nda birer adet fidan dikilip’’ sertifikaları öğrencilere dağıtıldı. Öğrencilerin proje boyunca kullanacakları gözlem kutuları, gözlem defterleri ve afişler de öğrencilere teslim edildi.

Fidanların büyümesini izleyen çocuklar programın sonunda; ekosistem, endemizim, biyoçeşitlilik gibi kavramlarla tanışıyor. Kutu oyunu ile yapraklarından ağaçları tanımaya çalışıyor. Proje sayesinde gelecek nesilleri de doğal varlıkları koruma çalışmalarımıza dahil ediyoruz” dedi. Haber Merkezi

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
error: İçerik korunmaktadır !!