Altın rekorlara doymuyor

‘Onu yenebilecek yatırım aracı yok’

Edirne Kuyumcular Derneği Başkanı İsmail Kalkan, hiçbir yatırım aracının altının önüne geçemeyeceğini belirtirken, kuyumcu Salih Zeki Kalkan da haftaya 5 bin 230 liradan başlayan gram altının, yıl sonunda 6 bin liraya kadar yükselebileceğini söyledi. Dernek Başkanı İsmail Kalkan, “Altın rekorları devam ettirecek. Altın hep böyledir. Yani dünyada onu yenecek hiçbir yatırım aracı yoktur. Dünyada yenileceği ne arsa, ne tarla, ne apartman, ne dükkan onun üstüne kimse çıkamaz” dedi.

Edirne Kuyumcular Derneği Başkanı İsmail Kalkan ve Edirneli kuyumcu Salih Zeki Kalkan, altın piyasasındaki son gelişmeleri değerlendirdi. İkili, güvenli liman olarak görülen altının önümüzdeki dönemde yeni rekorlara imza atacağına vurgu yaptı. Öte yandan geçtiğimiz haftaya 5 bin 85 lirayla başlayan gram altın, bu haftaya 5 bin 230 lira ile giriş yaptı.

WhatsApp Image 2025 09 29 at 17.21.32 4 | Edirne Ahval Gazetesi
Altın rekorlara doymuyor | Edirne Ahval Gazetesi

‘REKORLARI DEVAM ETTİRECEK’

Edirne Kuyumcular Derneği Başkanı İsmail Kalkan, altının değerinin hiçbir yatırım aracıyla kıyaslanamayacağını belirterek, “Altın rekorları devam ettirecek. Altın hep böyledir. Yani dünyada onu yenecek hiçbir yatırım aracı yoktur. Dünyada yenileceği ne arsa, ne tarla, ne apartman, ne dükkan onun üstüne kimse çıkamaz. Bunun gerekçesi 1800 metre yerin altında, bir kamyon toprakta 10 gram çıkıyor. Çok değerli, yeryüzüne çıkartılması çok zor ve maliyetli olduğu için bu hep böyle gider. Altının dışında her şey boş. Gerekli olduğu kadar bozduracaksın, gerekmedikçe de hiç ellemeyeceksin bile. Almaya devam.” dedi.

WhatsApp Image 2025 09 29 at 17.21.33 | Edirne Ahval Gazetesi
Altın rekorlara doymuyor | Edirne Ahval Gazetesi

GRAM ALTIN 5 BİN 230 LİRAYLA HAFTAYA BAŞLADI

Edirneli kuyumcu Salih Zeki Kalkan ise gram altındaki son duruma dikkat çekerek, “Gram altın haftaya 5 bin 230 lirayla başladı, geçtiğimiz hafta 5 bin 85’le kapatmıştı haftayı. Dünya genelindeki savaşlar çok fazla etkili oluyor bu konuda. Malum savaşlar nedeniyle ambargolar var. Bugün Amerika’da FED’in yapacağı bir açıklama var, Amerika’dan bir veri bekleniyor. Ve bunların hepsi bir gerginliğe sebep oluyor. Güvenli liman olarak da altın görüldüğü için ister fiziki, ister hisse senedi olarak herkes altını tercih ediyor. O yüzden de tabii yükseliş devam ediyor. Yıl sonu beklentimiz 5 bin – 5 bin 100 civarındaydı ama bu seviyeye biraz erken geldi. Şu an 6 bin liraya kadar gidebilme ihtimali var.” şeklinde konuştu.

Adem Batuhan SEVER

WhatsApp Image 2025 09 29 at 17.21.32 | Edirne Ahval Gazetesi
Altın rekorlara doymuyor | Edirne Ahval Gazetesi
WhatsApp Image 2025 09 29 at 17.21.32 3 | Edirne Ahval Gazetesi
Altın rekorlara doymuyor | Edirne Ahval Gazetesi

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu