Edirne 2 bine yakın sporcu ağırladı

Türk Yunan Bulgar Dostluk Grubu Derneği (TUYUB) tarafından düzenlenen 6. Uluslararası Sınırsız Dostluk Yarı Maratonu sonrası basın toplantısı yaparak açıklama yapan dernek başkanı Önder Akdağ, maratonda destek veren herkese teşekkür ederek Türkiye Atletizm Federasyonu’ndan gelen öneriyle birlikte Edirne’nin 41 kilometre maraton yapılan 6.il olabileceğini duyurdu.
Bu yıl 20 Haziran’da 6.’sı düzenlenen Uluslararası Sınırsız Dostluk Yarı Maratonu’nda başta Edirne Valisi Ekrem Canalp ve Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan’a ve emeği geçen herkese teşekkür eden TUYUB Dernek Başkanı Önder Akdağ; “Bildiğiniz gibi yoğun bir süreçten geçtik. Pandemi süreci çok zor bir süreçti maraton 3 defa ertelenmişti ne zaman pes edecek denilen yerde bu organizasyonu bin 45 kişi ile gerçekleştirerek bu organizasyonu başarıyla tamamladık. Başta Edirne Valiliği ve Edirne Belediyesine teşekkür ederiz. Diğer yandan maddi destek veremeyen ama imkânları ölçüsünde malzeme desteği verenlere de teşekkürlerimi sunarım” dedi.
Düzenlenen maratonun ulusal ve yerelde büyük yankı uyandırdığını, resmi olarak 1045 sporcunun yanı sıra göğüs numarası almayan sporcularla birlikte 2 bine yakın sporcuyu ağırladıklarını ifade eden Akdağ; “ Yerelde ve ulusal da büyük yankı buldu. Bizden önce maraton yapılan Trabzon, Gaziantep, Adana’yı sayı olarak ikiye katladık. Sayısı bin 45 diyoruz ama göğüs numarası almayanlar da var. Şehrimize gelen misafirlerle beraber bu sayı 2 bini buldu. Şehrimiz açısından bu pandemi döneminde maraton iyi oldu. Sınıfımızdan destek istiyorduk bu dönemde de binbir güçlükle rağmen maratona gerçekleştirerek esnafa destek olacağız dedik. Birden çıkan esnafımıza nefes aldırmak için bu kadar insana şehrimize getirerek katkıda bulunduğumuzu düşünüyorum” diye konuştu.
Türkiye Atletizm Federasyonu’ndan Edirne’deki maratona dair önerilerin geldiğini söyleyen Önder Akdağ; “Türkiye Atletizm Federasyonu 1 buçuk ay önce beni arayarak öneride bulundu. ‘Ülke genelinde 5 ilde maraton yapılıyor. 42 kilometre maraton yapılan 6’ıncı il olarak Edirne’yi düşünüyoruz. Bizde her türlü desteği sunarız dedi.’ bu öneriyi Edirne Valisi Ekrem Canalp ve Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan ile paylaştık. 2022 yılı Edirne yılı olarak belirlendi. Bu kapsamda biz de bir güncelleme ile Edirne Maratonu adıyla maraton yapılan 6’ıncı il olarak takvime çıkacağız” diyerek öneriyi değerlendireceklerini belirtti. Damla GÖÇ



