Baraja ‘yağmur’ bereketi

Edirne’de etkili olan sağanak yağış, olumsuz etkilerinin yanı sıra kente içme suyu sağlayan Süloğlu Barajı’na yalnızca 12 saatte 475 bin metreküp su toplamasıyla sevindirdi.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün “kuvvetli yağış” uyarısında bulunduğu Edirne’de etkili olan sağanak, özellikle Süloğlu ilçesinde taşkınlara neden olurken, kentin içme suyu ihtiyacını karşılayan Süloğlu Barajı’nda kısa sürede toplanan yüksek miktardaki su, yaz aylarında yaşanabilecek kuraklık endişesine karşı umut verdi. Gün boyu aralıklarla devam eden yağmur, akşam saatlerinden itibaren etkisini artırdı.

611914827 879125607930808 6996582188293548381 n | Edirne Ahval Gazetesi
Baraja 'yağmur' bereketi | Edirne Ahval Gazetesi

Edirne il merkeziyle birlikte Havsa ve Süloğlu ilçelerinde sağanak hayatı olumsuz etkiledi. İl merkezinde bazı cadde ve sokaklar suyla kaplanırken, sürücüler ilerlemekte güçlük çekti. Polis ekipleri, su birikintilerinin oluştuğu noktalarda güvenlik önlemleri alarak trafiğin aksamaması için çalışma yaptı.

612865167 879125724597463 3061331977548509631 n | Edirne Ahval Gazetesi
Baraja 'yağmur' bereketi | Edirne Ahval Gazetesi

ŞİDDETLİ YAĞIŞ DEREYİ TAŞIRDI

Kuvvetli yağışın ardından Süloğlu ilçe merkezinde bulunan dere yatağı taştı. Taşkın sonrası Kaymakamlık, Devlet Su İşleri (DSİ) ve belediye ekipleri hızla sahaya inerek gerekli müdahaleleri gerçekleştirdi. Süloğlu Belediye Başkanı Mehmet Ormankıran, ilçede yaşanan durumla ilgili yaptığı açıklamada, yağışların yakından takip edildiğini belirtti. Ormankıran, “Dünden itibaren devam eden yağışlar sonrasında ilçe merkezimizde bulunan dere yatağında taşkın meydana gelmiş ve ekiplerimiz tarafından gerekli müdahale yapılmıştır. Çok şükür bunun dışında ilçe merkezinde başka bir olumsuzluk yaşanmamaktadır. Dün geceden itibaren Sayın Kaymakamımız Emin Cevat Tutar ile birlikte DSİ ekiplerimiz ve belediyemiz, olası riskleri en aza indirmek için sahada çalışmalarını sürdürmektedir” ifadelerini kullandı.

BARAJDA 12 SAATTE YÜZ BİNLERCE METREKÜP SU

Sağanak yağışın sevindirici etkisi ise Süloğlu Barajı’nda görüldü. Edirne’nin içme suyu ihtiyacını karşılayan barajda, kısa süre içerisinde önemli miktarda su toplandı. CHP Edirne İl Genel Meclis Üyesi Tunay Aslan, barajdaki son duruma ilişkin yaptığı değerlendirmede, yağışın bereketini rakamlarla ortaya koydu. Aslan, “Edirne Süloğlu Barajı’nda sabah saat 07.00’den akşam 19.00’a kadar geçen 12 saatlik sürede toplam 475 bin metreküp su toplandı. En son bu seviyede bir yağış 10 Ocak 2017 tarihinde yaşanmıştı. Yaklaşık 8 yıl aradan sonra metrekareye 60 kilogram civarında yağış düştü. İnşallah bereketli bir yıl olur” dedi.

Adem Batuhan SEVER

site 2026 01 08T163345.324 1 | Edirne Ahval Gazetesi
Baraja 'yağmur' bereketi | Edirne Ahval Gazetesi

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu