Pota Kırılma Noktasında mı?

Edirne’yi Türkiye Kadınlar Basketbol Ligi’nde temsil eden kadın basketbol takımının son haftalardaki performansı, taraftarların tepkisine neden olduğuna dikkat çeken Edirne Basketbol Taraftarları Derneği Cemile Özeker , takımın gidişatına ilişkin yaptığı açıklamada, teknik kadronun değerlendirilmesi çağrısında bulundu.
Edirne Basketbol Taraftarları Derneği Cemile Özeker, “Edirne’mizi Türkiye Basketbol Kadınlar Liginde temsil eden kız basketbol takımı, sezonun geride kalan bölümünde beklentilerin oldukça altında bir performans sergilemektedir. Takım, son 9 resmi maçta galibiyet elde edememiş, bu süreçte hem sportif başarı hem de oyun disiplini açısından ciddi bir gerileme yaşamıştır.
Sahadaki sonuçların yanı sıra, sporcuların özgüven kaybı yaşadığı, oyun içi karar alma mekanizmalarının zayıfladığı ve bireysel performansların belirgin şekilde düştüğü gözlemlenmektedir. Bu durum yalnızca skor tabelasına değil, takımın genel psikolojisine ve gelişim sürecine de olumsuz yansımaktadır.
Özellikle maç esnasında yapılan aşırı ve yanlış zamanlı teknik müdahalelerin, sporcuların dikkatini dağıttığı ve oyun akışını olumsuz etkilediği açıkça görülmektedir. Potaya yönelmiş bir sporcunun, son anda dışarıdan gelen yönlendirmelerle karar değiştirmeye zorlanması; konsantrasyon kaybına, hatalı tercihlere ve özgüven zedelenmesine yol açmaktadır.
Sporcuların gelişimini desteklemesi, onları güçlendirmesi ve sahada doğru yönlendirmesi gereken teknik sorumluluğun, mevcut tabloda bu beklentiyi karşılayamadığı düşünülmektedir. Bunun sonucu olarak hem sporcularımız hem de tribünlerde emeğini ve desteğini esirgemeyen taraftarlarımız büyük bir hayal kırıklığı yaşamaktadır.
Bu nedenlerle, takımın geleceği adına teknik kadronun acilen değerlendirilmesi, gerekli görülmesi hâlinde görev değişikliğine gidilmesi gerektiğine inanıyoruz. Amacımız kişileri hedef almak değil; sporcularımızın sağlıklı gelişimini, takımın başarısını ve kulübün kurumsal itibarını korumaktır.”
Haber Merkezi



