2024 yılı vekalet kurban kesim bedeli belli oldu

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, Türkiye Diyanet Vakfı’nın 2024 yılı vekaletle kurban kesim bedelini yurt içi 11.750 TL, yurt dışı 4.750 TL olarak belirlediklerini açıkladı.

Diyanet İşleri Başkanlığı ve Türkiye Diyanet Vakfı’nın (TDV) ortaklaşa yürüttüğü “2024 Yılı Vekalet Yoluyla Kurban Kesim Programı Tanıtım Toplantısı”, Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş’ın katılımıyla gerçekleştirildi.

 “TDV VEKALETLE KURBAN BEDELİ, YURT İÇİNDE 11.750 TL, YURT DIŞI İSE 4.750 TL”

Erbaş, Diyanet İşleri Başkanlığı ve TDV olarak 2024 yılı vekaletle kurban kesim bedelini yurt içinde 11.750 TL, yurt dışında ise 4.750 TL olarak belirlediklerini ifade etti.

81 İLDE KURBAN BAĞIŞ STANTLARI KURULACAK

Vatandaşların, il ve ilçe müftülükleri, TDV şubeleri, din görevlileri, tüm PTT şubeleri ve bankalar aracılığıyla TDV kurban programına katılabilecekleri gibi www.tdv.org ve bagis.tdv.org adreslerinden bağış yapabileceklerini belirten Erbaş, şunları söyledi: “Cep telefonlarına indirilebilen mobil bağış uygulamamızdan kurban vekaletlerini verebilirler. Vatandaşlarımız, vekaletle kurban kesimi hususunda detaylı bilgiyi 0 312 416 90 00 numaralı telefondan alabilir. Bunlarla birlikte vatandaşlarımızın bağışlarını kolaylıkla yapabilmeleri için tüm illerimizde ve pek çok ilçe merkezinde 1003 şubemiz aracılığıyla şehirlerimizin önemli noktalarına kurban bağış stantları kurulacaktır. Yurt dışında yaşayan vatandaşlarımız da Din Hizmetleri Müşavirlikleri, Ataşelikleri, Koordinatörlükler ve bu ülkelerdeki cami dernekleri ile din görevlileri vasıtasıyla kurban vekaletlerini güvenle emanet edebilirler.”

Erbaş, günümüzde başta Müslümanların yoğun olarak yaşadığı bölgeler olmak üzere dünyanın birçok yerinde savunmasız insanların, savaşların, işgallerin, şiddet olaylarının ve yoksulluğun girdabında hayata tutunma mücadelesi verdiğine vurgu yaparak, “Bu sebeple iyiliği emreden bir dinin mensupları olarak bizler birlik ve beraberlik içinde daha fazla gayret göstermemiz, dayanışma ve yardımlaşma sistemimizi daha da güçlendirerek daha fazla ihtiyaç sahibine ulaşmamız gerekmektedir” dedi.

Toplantıya, Diyanet İşleri Başkan Yardımcıları Prof. Dr. İbrahim Hilmi Karslı, Doç. Dr. Burhan İşliyen, Kadir Dinç, Din İşleri Yüksek Kurulu Başkan Vekili Fatih Mehmet Aydın, Mushafları İnceleme ve Kıraat Kurulu Başkanı Dr. Hafiz Osman Şahin, Din Hizmetleri Genel Müdürü Dr. Şaban Kondi, Eğitim Hizmetleri Genel Müdürü Sedide Akbulut, Hac ve Umre Hizmetleri Genel Müdürü Remzi Bircan, Dini Yayınlar Genel Müdürü Cafer Tayyar Doymaz, Yönetim Hizmetleri Genel Müdürü Bünyamin Kahraman, Strateji Geliştirme Başkanı Mustafa Irmaklı ile I. Hukuk Müşaviri Selami Açan da katıldı. Haber Merkezi

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
error: İçerik korunmaktadır !!